Alıntı:
ahsenbir Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar , sürekli geçmişimi gündeme getiren , dedikodumu yapan , tövbesini ettiğim günahları açığa vuran , iffetimi makara yapan insanları nasıl susturabilirim. Çok dua ettim yaşadığım yerden taşınmayı düşünüyorum artık . Yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim şimdiden...
|
İnsanların çoğu kendini değil sürekli başkalarını düşünür onları konuşur kendilerini düşünmeye bile tahammül edemezler. Çünkü ne din var ne inanç tek bildikleri bu maddi hayat bu maddi hayattada istediklerine sahip değiller mutsuzlar bu yüzdende kendi sorumluluklarından kaçıp sürekli başkalarının negatif taraflarını düşünür dedikodu yaparlarki onun değerini düşürsünler bu sayedede rahat ederler kendileri düşük ya herkes düşşün hesabı. Hasetlik hat safhada. Ama hasetlik kadarda saçma bir şey yok başkasının malı mülkü hayatı iyi olsa ne olur kötü olsa ne olur sonuçta onun iyiliğinin kötülüğünün bizr faydası yada zararı yok.
Sizin durumunuz için en iyi çözüm taşınmak. Çünkü siz 80 yaşınızada gelseniz eğer dediğiniz gibi adınız çıktıysa konuşurlar. Bırakın yaşayanı yıllar önce ölenlerin arkasından bile dedikodu yapıyorlar. Taşınamıyor ve çevrenizi değişteremiyorsanız birisi sizin yanınızda sizi rahatsız edecek şeyler konuşuyorsa sert yapmanız lazım. O zaman yanınızda bir şey diyemezler arkanızdan derler.
Ayrıca inanın bana herkesin dedikodusu yapılıyor. Önemli olan bunkara dedikodu malzemesi vermemek.