30.07.25, 18:16
|
 |
Dost Üye
|
|
Forum Puanı: 19365
Etiketlendiği Mesaj: 175 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
kevn Nickli Üyeden Alıntı
Rüyamda veya uyku ile uyanıklık arasında ve uyanıkken sürekli yasin suresini ebced değerine göre okuduğumu görüyorum. Örneğin besmele 786 ebced onu 786 defa okuyorum sonra yasin suresinin ilk ayetine geçiyorum yâsin onun ebcedi hesaplıyorum ebcedi kadar okuyorum. Sonra diğer ayetleri ebcedleri kadar sırasıyla tekrar ederek okuyorum bitiriyorum. Bunu yapmak istiyorum. Gündelik hayatta yaşantımda hep içimde bunu yapma hissi var. Ayetlerin ebcedlerini tek tek hesaplayım elime zikir matiği alıyım güzel kokulu buhurlar yakıyım. Sonra bunu yapıyım hissi var. Bunun hikmeti ne?
|
Rüyada yasin suresi görmek, rüyayı gören kişinin, kalbini Allah yoluna adadığına, dünya işlerinden ve dünya malından elini eteğini çektiğine ve Allah yolunda şüphe duymadan yürüyüp bu yolda çalışacağına ve insanları bu yola çağıracağına delalet edilir. Aynı zamanda, tüm canlılara yardım ederek ve onların yaralarını sararak çok sevap kazanılacağına tabir edilir.
Sizin itikad durmunuzu bilmiyoruz.Yani 5 vakit namaz kılıyormusun yada islam dini değerlerini harfiyen uyuyormusun?Cevabın evet ise işte bu yolda devam etmen gerekir.Tam gaz devam....
Ama bazende dini yönden zayıf kişilerde böyle rüyalar görebilir.Onlarda araştırır.Kimisi dini olaylara ağırlık vererek biraz ahirete çalışayım artık der.Ve dini ibadetlerine ağırlık verir.
İşte bazısıda hiç tınlamaz aynen dünya sevgisi ile yoluna devam eder.
Bu tip rüyalar genelde uyarıcı rüyadır.Yani kulun kendine çeki düzen ver tipinden.Olurki üstte dedim adam 5 vakit namaz kılar dini olayları yapar genelde böyle rüya görürse bu seferde o artık iyice dini yönden kendini geliştirmek için uğraşır.
Ayrıca buhur işlerini hiç girmem anlamam bulaşmam.Ama ne yaparım 1 şişe gül suyu alırım.Evde namaz kılacağım vakit namaza durmadan önce elime yüzüme güzelce gül suyunu sürerim.
|