Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Dua da bedduada tutar.Tutmaz değil vakti saati gelince tutması muhtemel.Bunla ilgili bir yaşanmış hikaye yazalım.
Bana anlatalına göre bir arkadaşımız var buda namaz abdest dini yönden elinden geldiği kadar etliye sütlüye karışmaz kendi halinde biridir.
Oturduğu apartmanda komşulardan bazılarından şikayetçi.Gürültü patırtı yapıyorlar falan diye anlatır.Geçen hafta 2 kat üste oturan daireden bazı olaylar olur bana anlattığı adam haklı buda haliyle komşuya gider kapıyı açmazlar falan.Buda klasik dua olayına girer.Yarabbi bunlar laftan sözden anlamıyor duanın bu kısmını iyi okuyun size geri dönmemesi için.Ayrıca haklı olmanız lazım haksız iseniz size döner.
Dikkatli yazıyorum edilen duayı.
Yarabbi komşu laftan sözden anlamıyor bunları ya ıslah et yada sen nasıl biliyorsan bunlara gerekeni yap demiş takdir senin hesabı.2 rekatta haced namazı kılıp duayı edip amin diyor.
Neyse aradan 1 hafta geçiyor.Apartmandan başka komşu ile konuşurken bu üste evine gittiği adam apartmandan evine çıkıyormuş.Diğer komşu o çıkınca demişki.Ya bunlar yeni evli eeee geçen hafta karısı mutfakta artık ne oldu nasıl oldu orasını Allah bilir diyelim.Ayağı kayıyor kolunu kırıyor.Kolunu alçıya aldılar demiş kocası.
Bana anlatınca bende dedimki millet ah edince ölsün bitsin kurusun köküne kibrit suyu gelsin diye bekliyorda.Sen topu Alemlerin Rabbine atınca oda demek bunları kadının kolunu kırarak ıslah eylemiş dedim.
Yoksa neler oluyor neler millet anlamıyor.Öyle haksızlık yapanlar varki sonrası bir trafik kazası geçiriyor 3-5 takla ya kendisi yada arabada kaç kişi varsa hepsi pelt oluyor haberlerde görüyoruz.
Ayrıca apartmanda komşularınıza karşı saygılı olun derim.
İşte saygılı olmayınca buna benzer olaylar olabilir.
|
NGB abim kötü komşularla ben de karşılaştım. Bazısı başına gelenin neden geldiğini anlamıyor bile. Kötülüğe devam...