Alıntı:
Rmzn34 Nickli Üyeden Alıntı
İbni Abidin, buyuruluyor ki:
İbni Hacer ve Nevevi ve başkaları bildiriyor ki, kaybolan, çalınan bir şeyi bulmak için, her gün yirmi beş kerre (Yâ Cami'annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innallahe lâ yuhlif-ül mi'âd icma' beyni ve beyne...) duasını okumalıdır. Buluncaya kadar okumalıdır. Noktaların yerinde, kaybolan şeyin ismini söylemelidir.
Bostân-ül-ârifîn de
İbni Ömer buyurdu ki, bir şeyi kaybolan, çalınan kimse, her gün iki rekat namaz kılıp, selamdan sonra,
اَللّٰهُمَّ رَبَّ الضَّالَّةِ هَادِيَ الضَّالَّةِ تَهْدِي مِنَ الضَّلَالَةِ رُدَّ عَلَيَّ ضَالَّتِي بِقُدْرَتِكَ وَسُلْطَانِكَ مِنْ عَطَائِكَ وَفَضْلِكَ
Allâhümme rabbe'd-dâlleti, hâdiye'd-dâlleti tehdî mine'd-dalâleti, rudde aleyye dâlleti bi kudretike ve sultânike min atâike ve fadlik
Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah'ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir.
|
Değerli kardeşim
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] linkinde bahsettiğin yazı mevcut ve aynen yazdığın gibi şöyle diyor ‘’ Bu konuda İbni Âbidînde, Lukata bahsinin sonunda buyuruluyor ki:
“İbni Hacer ve Nevevî ve başkaları bildiriyor ki, kaybolan, çalınan bir şeyi bulmak için, her gün yirmi beş kerre (Yâ câmi'annâsi li-yevmin lâ raybe fîhi innallahe lâ yuhlif-ül mî'âd icma' beynî ve beyne...)duasını okumalıdır. Buluncaya kadar okumalıdır. Noktaların yerinde, kaybolan şeyin ismini söylemelidir.” ‘’Lukata’’ yitik mal (LUKATA) bahsi İbn-i Abidin’in ‘’REDDÜL-MUHTAR ALE’D-DÜRRİ’L-MUHTAR’’ adlı eserinin 9. Cildinde mevcut ( Ahmed Davudoğlu tercümesi ŞAMİL YAYINEVİ, İstanbul-1983) sayfa 120’den 139’ a kadar mezkur LUKATA konusunu yazar. Bilahare ABIK: KAÇAN KÖLE BAHSİ’NE geçer inceledim böyle bir ifadeye tesadüf etmedim. Hülasa aldığın kaynakla alakalı bilgin olsun diye yazıyorum.
Alıntı:
kaskas Nickli Üyeden Alıntı
Hocam, hatırlamak değil de, geri döndürmek için de geçerli midir bu? Çünkü direkt benim kaybettiğim şey değil aslında. Belki işkillenirsiniz diye açıklayayım: insan değil bu ki, iradesine zıt bir istekte bulunayım.
Hocam, teşekkür ederim. Dün, hayırlı olması ve bulunması niyetiyle okudum; inşallah bugün de okuyacağım.
|
Benim yazdıklarım geri döndürmekle alakalı değil.