Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] linkinde bahsettiğin yazı mevcut ve aynen yazdığın gibi şöyle diyor ‘’ Bu konuda İbni Âbidînde, Lukata bahsinin sonunda buyuruluyor ki:
“İbni Hacer ve Nevevî ve başkaları bildiriyor ki, kaybolan, çalınan bir şeyi bulmak için, her gün yirmi beş kerre (Yâ câmi'annâsi li-yevmin lâ raybe fîhi innallahe lâ yuhlif-ül mî'âd icma' beynî ve beyne...)duasını okumalıdır. Buluncaya kadar okumalıdır. Noktaların yerinde, kaybolan şeyin ismini söylemelidir.” ‘’Lukata’’ yitik mal (LUKATA) bahsi İbn-i Abidin’in ‘’REDDÜL-MUHTAR ALE’D-DÜRRİ’L-MUHTAR’’ adlı eserinin 9. Cildinde mevcut ( Ahmed Davudoğlu tercümesi ŞAMİL YAYINEVİ, İstanbul-1983) sayfa 120’den 139’ a kadar mezkur LUKATA konusunu yazar. Bilahare ABIK: KAÇAN KÖLE BAHSİ’NE geçer inceledim böyle bir ifadeye tesadüf etmedim. Hülasa aldığın kaynakla alakalı bilgin olsun diye yazıyorum.
Benim yazdıklarım geri döndürmekle alakalı değil.
|
Dua sahih Havasul kuranda da var ama sayı vermemiş orda bulana, dönene kadar devam eder demiş. başka havas kitaplarında var zaten sizde bilirsiniz Ali imran 9. Ayetten bir bölüm kayıp yitik. Celbe de dair anlarca havas formülleri var.
kaynak yanlış gösterilmiş olabilir