Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Ceberti'nin şeyhi Ebu Bekir b. Ömer el-Ehdel'e Ehdeliyye tarikatı nisbet edil- diğinden Cebertiyye de bu tarikatın bir şubesi sayılmıştır. Kaynaklarda Ehdeliyye bazan Muhyiddin İbnü'l-Arabi'ye isnat edilen Ekberiyye'nin, bazan da İbnü'l-Arabi'nin Abdülkadir-i Geylani ile münasebeti dolayısıyla Kadiriyye'nin şubelerinden biri olarak gösterilir. Ceberti'nin, yanında Fuşuşü'l-hikem bulunmayan müridlere iltifat etmediği göz önüne alınırsa Cebertiyye'yi Ekberiyye'nin bir şubesi olarak kabul etmek daha doğru olur. Cebertiyye tarikatı şeyhin ölümünden sonra oğlu Radıyyüddin tarafından devam ettirilmiştir.
Bahsettiğin gibi Vird' olarak Yasin suresini okur ve bu süreyi her gün belli sayıda okumanın maddi ve manevi bütün ihtiyaçları gidereceğini söylerdi. Bundan dolayı mensuplarına "ehl-i Yasin" de denilmiştir. Muhyiddin İbnü'l-Arabi'nin görüşlerine son derece bağlı olduğundan onun Fususü'l- hikem 'inin bir nüshasına mutlaka sahip olunmasını tavsiye ederdi.
Kaynaklarda günlük hangi sayıda okunduğundan bahsetmiyor veyahut ben tesadüf edemedim. Tavsiyem Muhyiddin İbnü'l-Arabi'nin Yasin suresi ile alakalı bir evradını bulup tatbik etmen şeklinde olacaktır.
|
Eyvallah Hocam. Çok teşekkür ederim bu aydınlatıcı bilgiler için.
Ben de virdlerime Yasin suresini ekledim. İnşallah günlük 1 Yasin okumaya gayret edeceğim.