Benim en sevdiğim olaylar bunlar.Bol keseden salla gitsin kardeşim.İşte buna inanıp yapan yaptıran bekleye bekleye geberir.Hatta sitede konular açılır bazısı buna benzer yaptırır dünya ona akacak ya.Adamın elinde avucunda olanda gider.İşlem geri tepti dersin.Yani o kadar herşeye iyi geliyorki yazılana bakarsan ne istesen oluyor.Kafası kel olan dilese anında saç çıkara.Kısır kadın takarsa ikiz çocuk doğura.Ölüyü bile mezardan kaldıra eksik kalmış bunlarıda yazması gerekirdi gibi düşünüyorum.Yüksek seviyeden salla dur.
Birde özellikle keşif bölümü var orda 40 günde işlem yapıla kalp gözü açıla arşı göre levfi mahfuzu okuya tayyi zaman tayyi mekan yapıla.Zamana hükmede mezarlara bakıla mezardakiler zulmetmi göre yoksa nur içinde yatıla gibi konular var.İşte bunu okuyan hemen yapıyor 40 gün sonra bende olmadı.
Olmaz hacı abi.Sebebi şu önce emekleyecen sonra ayağa kalkacan sonra ağır ağır koşacan sonra biraz hızlı koşacan sonrada işte son sürat koşacan bu kısmı anladınmı.İşte son sürat koşmaya başlamadan 3-5 evre atlatıyorsun.İşte 40 gün diye iddialı yazınca millet hemen olur diyor.Orda tıkanıyor.
2 örnek yazayım Akşemsettin ve Aziz Mahmud Hüdai bu zatların hayatlarını kısaca araştırın ve kaç senede evliya olmuşlar keşf açılmış ve keramete ermişler.Siz aramadan yazayım bazı kaynaklarda 3 bazılarında 5 sene diyor.
Yani üstte örnek verdim demi koşma örneği işte bu mübarekelrde 3-5 sene koşmuşlar ve hedefe ulaşmışlar.Burdan ne anlamak lazım 40 günde kalp gözü açılmaz derim.Çünkü şartları var.Şarta uyarsan açılır uymazsan zikri çek dur istersen 40 sene çek gene açılmaz şarta şurta uyman gerek.En basit şart boğazdan harama geçmeye.Yalan konuşmaya gıybet dedikodu etmeye 5 vakit namaz kıla harama hiç bakmaya zina içki kumardan arkana bakmadan kaçmak gerek gibi yazılabilir.
Bunları okuyan bazısıda şunu diyecek kalbinden lan dünyadan el ayak ne varsa çek ot gibi yaşa diyor bu benim yaşam tezime ters diyen varsa o yola girmeye.
işte üzerine bastın hacı abi.Ot gibi yaşacaksın ki mesele burda istenen yola girecen diğerleri işte küfre günaha giden yollar bunu anlamak gerek.
Selametle.
Bu yazı ortaya yazıldı isteyen olayın özünü anlar isteyen es geçer.işin doğrusunu yazdım Kimse üzerine almaya.