Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Abi ben demiyorum Ahmet b. Hanbel hadis rivayetinde diyor ve bu konu ile uzunca hadislerin olduğu video var inst hesbımd onuda burda paylaşmak doğru olmaz . Bunun dışında bahsettiğin alimler yapmamışsa bir böyle bişey bu onlara iftiradır . Çoğrafi bölgeler savvaştAn çok geçmiş ve çoğunun kitaplarıda tahrip edilmiş ben hadis ve ayet dışında bişey kabul etmiyorum . Senedi zyofta olsa o hadisin tersi olan bi jadis yoks a onuda alırım
Hz alinin üzerinden bi çok anlatım var . Jepsini kabul edersek halimiz nicedir . Nitekim henefi olsun safi olsun maliki olsun bunların hiçbirinde bu tür muska trzında bi fikih varit olmamış . Sadece selef alimleri arasında ihtilaf oluşmuş mubah görenler ise sadece ayetleri mubah görmüşler . İlaveten selefilik vehjabilikle ilgimde alakamda yoktur ben 4 hak mezhebi kayda alıyorum ve mezhebimde bunlardan birisidir
|
çok kısa söyliyeyim,
sen uzun zamandir buradasin , bu konular cok konusuldu , ve kesin bilgilerle şu sonuca varildi, yasak olan haram olan şer üzerine olanlardir,
ayrica adini zikrettigim alimler dini bilgi konusunda cok derin ilme sahip insanlardir, o alimlerin 1 tanesinin bilgisinin 50 de birini şu alimim evliyayim seyhim diyenleri toplaminda bile yokken kalkipta imamı hanbelinin bir hadisini o bahsedilen mubareklerin bilmedigini sanmak veya haberleri yok saymak çok büyük aymazlık ve ahmaklık olur....