Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Şerhini bilmediğim haddis değil hanbeli mezhebine göre şirktir .
Şafi mezhebine göre ayet yazılıp asılması şirk değildir . Hanefiye göre hastAlık nazar haset için tAkılması haramdır . Ayet ve hadisleri olduğu gibi almam ne alaka zaten ayet ve hadisler apaçık fikir ayrılığı olmuştur . Kejdi fıkıhını yapmışlardır . Bilindiği üzere muhammed şafi . Hanefi mezhebinin imamının öğrencisidir imam şafininde öğrencisi ahmet bin hanbeldir .
Misal hanbeliye göre namazı kasten terk eden kafirdir . Delil ise sahih hadis. Kişi ile küfür arasında namazın terki vardır . İmam şaafi ahmet bin hanbele sorar . Tekrar dine girmesi için ne lazımdır . Ahmet b hanbel ise şehdet getirmektir der .
Şafi mezhebinde ise kişi kasten terkinde tembellik varsa sopa cezası namazı inkar edersede katl edilir . Yani Hepsinin fıkıhı farklıdır . Ben hadis ayet okurum merak ettiğimi araştırırım 2 binden fazla hadis okudum merak ettiğimi araştırdım fıkıh genelde jadislerxen oluyor . Ve rahatsızım sözlerim pek anlaşılır olmamış olabilir . Muskayı MubAh gören alimler Ayet yazılı olana mubAh demiş hurifiliğin girdiğii muskaya dememişler .
|
Muskanın İçinde Allahın Ayetleri yazıyorsa Şirk değildir.Kuran Şifadır. He sen eğer diyorsan ki ben kabul etmiyorum Kuranın Şifa olduğunu Haşâ, o zaman senin sözlerin Şirk içeriyor. Kelime-İ Şehadet getir Tövbe et Dini konularda bilip bilmeden konuşursan Diğer tarafta Mübareklere nasıl hesap vereceksin? Şirke girdiniz siz diyebilecek misin hepsine teker teker? Diyemeyeceksen daha diretme.