Alıntı:
Mikaelson Nickli Üyeden Alıntı
Degerli yorumunuz icin tesekkur ederim hocam yaklasik 12 yildir namazlarimi aksatmadan kiliyorum cok sukur bunlarin 1 yada 2 vakti camide kiliyorum her zaman tuvalet ve banyo adaplarina dikkat ediyorum hergun duzenli olarak 7ser kez butun korunma ayetlerini okuyorum gece namazi + tevbe namazi onceden bu sekilde konular acilinca korkardim yada gozumde buyuturdum suan oyle degilim odamdaki camda iki perdenin arkasinda 1 kalin perde daha var zifiri karanlikta uyuyorum maneviytim yukseldiginde o guzel hisle birlikte sag ve sol kulagim o kadar çınlıyor ki siz karsi kanepede oturup sohbet etseniz sizi duyamam  simdi bu kadar ibadeti niye saydin diyebilirsiniz bu ibadetlere ragmen musallat oluyoruz oncedende bazi seyler vardi ama bilmiyorum ya bi insanin annesi kilina zarar gelsin istemez o bizim sevgili Rabbimiz bu duruma izin verdiyse artik ne yapacagimi bilmiyorum hocam saygilarimla.
|
İbadetin çokluğu, gerçekten cin musallatlığına engel olur mu? Peki ya hiç ibadet etmeyen biriyle, şeytan neden uğraşsın ki? Zaten ibadetin yoksa, şeytan senden ne kaybettirebilir ki? Çünkü ibadetsiz biri, zaten çok şeyi kaybetmiş demektir. Allah sevgisi ile anne sevgisini bir mi tutuyorsun?
Hani annene o sevgi duygusunu veren de Allah. Nasıl olur da sınırlı olan sevgi ile sınırsız olan sevgiyi kıyaslayabiliriz?
Mesela annen sana aşı yaptırır canını yakar ama sonucunda sağlığına kavuşursun.
Allah katında da sana verdiği sıkıntılar imtihan, günahlardan arınman ve derecenin yükselmesi gibi çok daha büyük mükafatların kapısını açar.
Bir öğretmen sınav yapıyor diye öğrencisini sevmiyor anlamı çıkar mı?
“Andolsun, sizi biraz korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile sınayacağız. Sabredenleri müjdele.”
(Bakara, 155)