Alıntı:
ahsenbir Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm arkadaşlar
1 sene oldu boşanalı ailemin evine geri döndüm. Ama hep yüzüme vuruluyor babam tarafından. Çalışırken maaşımı alıyordu işi bıraktım evdeyim. Aile akraba arasında boşandı başımıza geldi diye konuşuyor her seferinde. Bi sigaram var laf ediyor , benden önce uyanıp beni uyurken görse yine laf daha birsürü şey...
Ayrı eve çıkacağımı söylediğimde evlilik harici çıkamayacağımı hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Ağlamaktan gözümde yaş kalmadı artık . Çıksam bu evden babamın bedduası tutar mı diye teredütteyim sadece ,yoksa bir dk durmayacağım.
Sizce rızasını almaya çalışmalımıyım, yoksa akıl sağlığım için gitmeli miyim ?
|
Allah yardımcınız olsun zor bir durum bence rızasını almaya da çalışmayın ayrı yaşamayı da düşünmeyin nasıl anlatırım bilmem ama büyüklerin bazı acımasız yaklaşımları, kırıcı sözleri sevgisizlikten değil de o doğrusunu öyle gördüğünden, öyle bildiğinden oluyor. Ben çok düşündüm kendi babamın çocukluğunu gençliğini hayatını yaşadıklarını bana karşı duruşunu, çatıştığımız her meselenin neyden kaynaklandığını ve ona hak verdim çok geç oldu bu aydınlanma çünkü sonra onu kaybettim şimdi sağ olsa yanımda olsa bütün katı kurallarına kurban olurum gibi geliyor ama iş işten geçti. Sabredin onun tarafından da bakın bu kim haklı kim haksız gibi bir değerlendirme olmasın o veremiyorsa siz daha çok sevgi verin saygı gösterin o gösteremiyorsa siz daha çok sevgi gösterin bu bekli hem sizin hem onun kalbini yumuşatır belki işler değişir denemekten zarar gelmez. Ailenin, ana babanın eksikliğini kimse dolduramaz.