Alıntı:
Mikaelson Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba dün iyi bir modda değildim.Gece biraz bilgisayarda dolaştıktan sonra önce odamı baştan sona düzenledim ve temizledim.Devamında estagfirullah çekerek arada salavat ve hamd ettim gerçekten çok iyi hissetmeye başladım.Uykum geldi yattım telefondan 1.30 saatlik bir la ilahe illallah zikrini açtım kısık seste baş ucuma koydum arada bende zikre katılıyordum gözlerim kapalı olarak derken rüyaya daldım rüyamda tamamıyla bu normal hayattaki gibiyim herşey gerçek gibi yatıyorum bi kadın çığlık atmaya başladı odamda kalktım yanına gittim ama içimde korku yok belki korkacak bişey görürüm diye o sese giderken gözlerimi kapattım sonra yere doğru baktım tek gözümü açarak kadına yardım için kimse yok euzu besmele çekmeye çalışıyorum harfleri tam söyleyemiyorum salavat getirmeye çalışıyorum harfler ağzımdan tam çıkamıyor yani ağzım dolanıyor neyse bu mubarek kelimeleri söylemeye çalışırken uyandım saat 3.50 suları baş ucumdaki telefonu aldım saate bakmak için LA İLAHE İLLALLAH zikri daha bitmemiş devam ediyor saate bakarken birden şok oldum çünkü telefondan gelen LA İLAHE İLLALLAH zikrini anlayamıyorum sesi açtım kulağıma yakınlaştırdım yok kesinlikle sesi anlayamıyorum bunu nasıl açıklıyım size şimdi telefonda 1.30 saatlik LA İLAHE İLLALLAH açmıştım sürekli olarak tekrarlıyor ya o rüyayı görene kadar net duyuyorum rüyadan uyandıktan sonra telefondan çıkan ses LA İLAHE İLLALLAH demiyor peki nasıl bi ses çıkıyor ''LA İLAHE'' kısmı değişik bir seste çıkıyor mırıldanma gibi çok bulanık bir seste tüm dikkatimi veriyorum ama la ilahe demiyor orada farklı bir ses mırıldanma gibi sadece sonundaki İLLALLAH kısmı doğru çıkıyor yaklaşık 15 dakika dinledim düzelmedi neyse sabahı kılıp yattım sabah kalktım zikri tekrar açtım herşey normaldi arkadaşlar ilk defa böyle bi olayla karşılaşıyorum bu nedir bilmiyorum ama bi insan nasıl olurda telefondan çıkan bir sesi doğru bir şekilde duyamaz anlamadım yaşayan yada bilen varsa yorumlarınızı bekliyorum.
|
Beş vakit namazlarını muntazam kıl bilhassa Sabah namazına büyük ehemmiyet ver zira
Tirmizi'nin, Ebu Hureyre'den rivayetine göre Peygamber (sav), yüce Allah’ın Sabah namazını da, çünkü sabah namazı tanık olunandır" buyruğu hakkında şöyle buyurmuştur: "Gece melekleri ile gündüz melekleri ona tanık olurlar." Bu hasen, sahih bir hadistir. Bu hadisi ayrıca Ali b. Müshir, el- A'meş'den, o, Ebu Salih'den, o, Ebu Hureyre ve Ebu Salih'den, ikisi de Peygamber (sav)'dan rivayet etmişlerdir. (Tirmizi, Tefsir 17. sure 5.)
Buhari de Ebu Hureyre'den, o, Peygamber (sav)'dan şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir"Cemaatle kılınan namaz, tek başına kılınan namazdan." yirmi beş derece daha faziletlidir. Gece melekleri ile gündüz melekleri de sabah namazında bir arada bulunurlar -: Ebu Hureyre der ki: Dilerseniz: "Sabah namazını da, çünkü sabah namazı tanık olunandır" ayetini okuyunuz. (Buhari, Tefsir 17. sure 10; Müslim, Mesacid 246; Nesai, Salat 21; Müsned, II, 233, 266.)not: Ayet: ‘’İsra suresi 78. Güneşin kaymasından gecenin karanlığına kadar namazı dosdoğru kıl. Sabah namazını da. Çünkü sabah namazı tanık olunandır.
Sabah namazından sonra, (100) defa;
لا إِلَهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ لَهُ الملك وله الحمد وهو على وَلَهُ الْحَمْدُ
كل شَيْءٍ قَدِيرٌ ‘’
“La ilahe illallahu, vahdehu la şerike leh, lehul mülkü ve lehul hamd, ve huve ala kulli şeyin kadir. ‘’ zikretmeyi ihmal etme
[Nahl suresi ayet 99. Doğrusu, iman edip yalnız Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun hiçbir hakimiyeti yoktur. Nahl suresi ayet 100. Onun hakimiyeti, ancak kendisini dost edinip de (onu) O'na ortak koşanlar üzerindedir.
"Doğrusu, iman edip yalnız Rablerine tevekkül edenler üzerinde" azdırmak ve küfre sürüklemek hususunda "onun hiç bir hakimiyeti yoktur." Yani, şeytanın insanları Allah tarafından bağışlanmayacak bir günaha zorla itmeye kudreti yoktur. Bu açıklamayı Süfyan yapmıştır. Mücahid de der ki: Şeytanın, elinde dostlarını kendisine davet ettiği masiyetlerin hak olduğuna dair hiç bir delili yoktur.
Şöyle de açıklanmıştır: Şeytan'ın, onlar üzerinde hiçbir hakimiyeti söz konusu değildir. Çünkü Allah'ın düşmanı İblis -Allah'ın laneti üzerine olsun-: "Yemin ederim ki ben de... onları toptan azdıracağım. Ancak onlardan, ihlasa erdirilmiş kulların müstesna” (Hicr suresi ayetler 39-40) deyince, yüce Allah da kendisine: "Benim kullarım üzerinde senin hiçbir tasallutun olmaz. Azgınlardan sana uyanlar müstesna" (Hicr suresi ayet 42) diye buyurmak suretiyle, kullar üzerindeki hakimiyetini kaybetmiş bulunuyor.]
(Kaynak: İMAM KURTUBİ, EL-CAMİU Lİ AHKAMİ’L-KUR’AN Terceme ve Notlar: M. Beşir ERYARSOY, BURUC Yayınları sayfa 272)