Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
yahu mubarek sen ne kabulunden bahsediyorsun , ne iliminden bahsediyorsun?
su anda tarikata kabul edilmeyen kisi yok, 300- 500 kisiye toplu tövbe ettirilip tarikata kabul ediliyor, o kişi sahtekar mi, dolandiricımi, tefeci mi hic önemli degil, tarikata girmek istiyorum desin yeter, cok farkli tarikatlarda tecrûbe edildi...
|
tasavvufun ilim boyutu tasavvuf klâsikleri denilen Kuşeyrî Risalesi, İhya, Kutü’l-kulûb, el-Lüma’, et-Taarruf ve Keşfu’l-mahcûb gibi müteşerri kaynaklar ile tasavvufi düşünce ürünü klâsik eserlerden yararlanılarak ortaya konmalıdır. Ardından tasavvufun eğitim yönü demek olan seyr u sülûk boyutu, işi tezgâhtarlığa vardırmayan liyakatli ve şeriata merbut mürşidlerce hem yazılı eserler, hem de fiilî örneklerle takdim edilmelidir. Böyle bir ortamın gerçekleşmesinden sonra belli bir süreç içinde mutlaka gelişmeler olacaktır. İslâmın hukuk sistemi bile henüz bugünün ihtiyaçlarına cevap verecek bir biçimde tam olarak ortaya konulamamış ve bununla ilgili gerekli ve yeterli çalışmalar yapılamamışken bütün eksiklik ve kusur sadece tasavvufta imiş gibi önyargılı davranmak haksızlık olur diye düşünüyorum.
Hasan Kamil Yılmaz. tsavvufta merak ettiğiniz konulara cevaplar.