Alıntı:
Hadimulislam Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm arkadaşlar
Ben 22 yaşındayım, geçen gün bir evlilik görüşmesi yaptık bir hanımla
Biraz konuştuk whatsap üzerinden herseyimiz güzeldi yaşımı söylediğimde "bana 27 demişlerdi" dedi.
Kendisi 25 yaşındaymış, açıkçası bende hep kendimden küçük olsun diye istiyordum.
Her neyse yaş farkı olduğu için ikimizde istemedik.
Ben daha kızın yüzünü görmedim. Sadece çarşaflı ve cemaatten olduğu için, bende küçük yaşta hafızlık yaptim, 5senedir de medrese okuyorum diye birbirimize uygun olacağımızı düşündük..
Tavsiye ettiler araci oldular v.s birbirimizi bulduk, sebepleri halk edende Rabbimiz dir.
Sorum şu kızı görmememe rağmen içimde bir sıcaklık oluştu ona karşı, sadece whatsaptan yazı ile konuştuk sesini bile duymadım.
Diyorum keşke olsaydı iyi anlaşırdik gibime geldi.
Şimdi bu kız yas farklı olduğundan dolayı istemiyor ya , evlenmem için dua ,Esma vs işlemler yapsam helal dairede, bu büyüye girermi 
Kendisi beni gördü beğenmiş, ama yaş farkı biraz çok dedi.
Yani istemedigi için iradesin müdahil olmuş olurmuyuz Allah CC muhafaza..
Konu açılmışken evlilikle ilgili tavsiyeleriniz, veya şunu yapma, şu hataya dusme şeklinde uyarilariniz varsa memnunane dinlerim.
|
Yemin ederim bu devirde kimseyle görüşülmez.
Ulan olmayınca hemen niye büyüye sarılıyorsunuz.
Olmayanı büyüyle zorlamak haramdır şirktir küfürdür sapıklık ve dahi sapkınlıktır.
Sana demiyorum genel konuşuyorum zira senin yapmayacağını düşünüyorum .
Bir kızı bin kişi ister bir kişi alır demişler.
Nasibin kısmetin orada değilmiş demekki.
Böyle olmayanı zorlayanlar, yok biz anlaşırdık aslında yok bilmemne deyipte kalbiyle değil dürtüyle hareket edenler karşı taraf istemediği halde zorlayanlar evlendikten sonra soluğu yanımızda alıyor.
Beni. Insta dm’leri bir görsen hep ayrılmak isteyenle yada aldatılanlarla dolu.
Birini anlatayım.
Bir ablamız biriyle evleniyor ama kalbiyle değil dürtüyle hareket ediyor.
Sevmiyor ama ona iyi bakacağını düşündüğü için zengin olduğu için adamı kabul ediyor.
Evlendikten sonra adam pisliğin biri çıkıyor.
İçki içiyor kadını dövüyor her gün kavga falan.
Bu seferde kadın boşanamıyor ortada çocuklar olunca.
Adam en başta kendini dindar olarak göstermiş kadına.
Kadında aynı senin konuştuğun kız gibi peçeli.
Evlendikten sonra adam anasının dolduruşuyla bir değişiyor kızı medreseye gitmek istiyor evde kıyamet kopuyor. Karısı ibadet ediyor adam namaz kılıyor diye peçe takıyor diye karısına demediğini yapmadığını bırakmıyor.
Sonrada eeeee Ahmet bir şey yap zor durumdayım diyorlar .
Kaç kişi yazıyor buna benzer.
Kişi aklını kullanmayıp kalbine inanmadıktan sonra sevmediği birine ayrıldığı yada boşandığı birine yine gidiyorsa biz ne yapacağız.
Yani diyeceğim şu :
Olmayanı zorlamayın milletinde günahına girmeyin.
İstemeyen birini zorla büyüyle bağlamaya ben yalnızca sapkınlık derim ….!