Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Bana soruyorsan çok okudum okumaya Taş medresede başladım, hala devam ediyor bir ev genişliğinde kütüphanem var. Bazı tarikatlarla münasebetim oldu lakin mizacım tarikatlara müsait değil zira anında tepki veren bir yapım var haksızlığa gelemem ...v.s. Bir kere yaşadığım şehirde yıllarca gayrımeşru işler kovalamış çek senet tahsilatı gibi işlerle iştigal etmiş bilahare tövbe etmiş samimi bir arkadaşım menzil grubuna intisap edince çok ısrar etti sen de katıl diye kıramadım vekilleri olan o zaman bir pasajda muhasebecilik yapan zata tövbe almak için götürdü o vekilde bakın Allah(c.c.) şahidimdir diyorum dedi ki şu an meşgulüm yarın şu saatte gelsin ben hemen odadan fırladım ve arkadaşıma dedim ki ben diyelim denize düştüm boğuluyorum imdat noktasındayım sen bana yarın mı müdahale edeceksin. Bu işler bana göre değil dedim vesselam.
|
Hocam daha da kötüsü o vekilin ilmi sizdekinin yarısı bile değildir. Dediğiniz gibi zorlamayla olacak iş değil insanın içine sinmedikten sonra ne fayda verebilir bana. Ben de kuzenimin zorlamasıyla bir çok kez o ortamlarda bulundum tövbe almaya gittim ama insanın için de hiç mi bir kıpırdama olmaz aynı öyleydi.