Alıntı:
Ibrahim61 Nickli Üyeden Alıntı
Abi bugün Bi devlete yeni atanan ogretmen 50 bin alıyor bu öğrenciler nasıl bu kadar burs alıyor bilsem küçük oğlumu verirdim valla iyi lise kazansın diye 1 sene de 250bin özel ders parası verdim biz ayakta uyuyoruz resmen
|
Her şey niyetlere göredir, sen fenni ilim için oğlumu oraya verirdim diyorsun fakat orası fenni ilim yeri değil, orada fizik kimya matematik dersi vermiyorlar, ayrıca veriyor olsalar bile senin çüçocuğununoraya verme amacın farklı olduğu için dini açıdan doğru olmaz, o tür medreselerde fenni ilim yerine dini ilim öğretiliyor kuran, hadis, fıkıh , kelam gibi....
Ayrıca ben şununbu güne kadar hiç anlayamadım maaşla gerek özel sektörde gerekse kamuda çalışan memur sınıfındaki kişiler hiç bir zaman hayatlarından memnun değillerdir, devamlı ezildiklerinden maaşlarının azlığından geçinemediklerinden şikayet ederler ve devamlı esnafı tüccarı çok kazanıyor diye misal verirler, mesela arabasını sanayiye götürür bir iş yaptırır veya çamaşır makinasını tamir ettirir ve verdiği paraya şaşırır vay ne çok kazanıyorlar diye şikayet ederler ve bu kişiler hiç bir zaman çocuklarını küçük yaşta bir esnafın bir ustanın yanına sanat öğrenmeleri için çırak olarak vermezler uğraşla çabayla çocuklarınıda maaşlı memur yapmaya uğraşırlar,
Halbuki misal bir öğretmenin, bir tesisatçıdan sabah işe başlarken 7-0 önde başladığını ya bilmezler yada söylemezler,
Ne yaman çelişkidir böyle....