25.09.25, 16:47
|
 |
|
|
Forum Puanı: 1014
Etiketlendiği Mesaj: 28 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Kader var mıdır, yok mudur?
Kader değişir mi, değişmez mi?
|
Kader vardır, O ne yazdıysa yaşarım. Her şey O'nunla başlayıp O'nunla biter.
Kader yoktur, O' nun yolunda yürüyerek kaderimi cüzi irademle hak yolu üzerine yazmaya gayret ederim.
Kader değişir, günahlarıma tövbe ederim ve salih bir kul olmaya çabalarım.
Kader değişmez, salih bir kul olarak yaşayıp salih kullar arasında ölmeyi dilerim.
İkisini de sorgulamam, ikisine göre de yaşayabilirim, çünkü ben kulum. Kulun, kölenin görevi sahibine sadık olmak ve ona teslim olmaktır.
Alıntı:
Ibrahim61 Nickli Üyeden Alıntı
Eskiden birbaile dostumuz vardı ben küçüktüm her hafta bize uğrar saatlerce zikir namaz kılardı çekerdik annem babam o adama tabi idi Allah dostu? İdi onlara göre zeytin çekirdeklerini temizler tesbih yapar bana hediye ederdi neyse büyüdüm unv okumaya başladım sonra her sohbette anlattıkları şeyler üzerine sorular sormaya başladım bir gün annem beni kenara çekip dedi ki oğlum soru sorma hoca efendi rahatsız oluyor o gün onlarla artık sohbete katılmadım çünkü ilk ayeti oku ile başlayıp soru sorma ile biten bir din olamazdı yani eger Allah birseyden bahsetmişse insana insanın vazifesi onu kapatmak değil araştırmaktir aman onu aeastirmak yasak bu konusulmazlarla gençler saf saf ateist oluyor böyle saçmalık mı olur diyor
|
İnsanlar deist-ateist olmak için bahane arıyor İbrahim kardeşim. Bahane arayan için çok şey bulunur. Ancak inanç, sadece "cımbızlama" yada "her şeyi sorgulayayım" yaklaşımıyla olmaz. İnanç teslimiyetle olur. Şeriatte bir şey sana yanlış geliyorsa, asıl yanlışın bizde olma ihtimali yüksektir. Biz Allah'ın kanununu eksiksiz uygulamaya talibiz.
Araştırılması gereken şeylerin elbette bir sonucu vardır. Ama "kader" dediğimiz olgu bizim araştırmamızla sonuca bağlanacak bir mesele değildir. Çünkü bu konunun muhatabı doğrudan Zül Celali Vel İkram olan Rabbimizdir. Diyelim ki kaderi yaratmadı Rabbimiz. Bizim için bir şey değişir mi? Peki onun için yaratmak zor mudur? "Ol" deyince olmaz mı?
Kur'anda Rabbimiz kader yerine daha çok "takdir" kelimesini kullanır. Her şeyi bir ölçüye göre yarattığını söyler ve hayrın da şerrin de kendisinden olduğunu bildirir. Dolayısıyla her şey Allah'ın ilmi, iradesi ve takdiri altındadır.
Biz Kur'an ve sünnet ışığında konuşuruz ya da susarız. Çoğu zaman da susarız Elhamdülillah.
Başınıza geleni sabırla, elinizdekini şükürle karşılamanız dileğiyle kardeşim...
|