Alıntı:
Ibrahim61 Nickli Üyeden Alıntı
Bilgisayar simulasyonu dememizi nedeni insanların daha kolay anlayabilmesi için benzetim yani çünkü bir bilgisayar programında bir kodun değişmesi anında tüm programı etkiler atomalti dunyasida aynı oluyor o yüzden benzetiyor baska kanitlarda var örneğin çift yarik deneyi orda da elektron izlenmediginde dalga izlendiginde sanki bunu anlayıp tanecik gibi davranıyor, başka örnek atomalti dünyasında bir tanecik aynı anda bir çok durumda olabiliyor bunu da erein schrodinger kedi kutu deneyi ile açıklamış kediyi bir kutuya koyalım kutuda 2 düğme olsun 1. Düğmeye bastığında mama 2. Düğmeye bastığında kutu zehirli gazla dolsun belli müddet sonra kutuyu açtığımızda olu ya da canlı kedi görürüz ama atomalti evrene göre hem canlı hemde yanında olu kedi görme olasigilimizda var bu olmamalı iste bu kanitlar evrenin gercek olmadigini ancak simulasyon oldugunun kanitlari bizim duntamizda bunu algilayamiyoruz ama atomaltinda isler degisiyor. tüm bunlar kurana İslama karşı olan setler değil bu evrenin kodları var ve o kodlar Allah tarafından yaratılmış
Mesela ol dedi an oluveriyor bu ancak programla olabilir (kastettiğim bilgisayar kodu değil evrenin kodu)
Benim yorumum ise mesela bizim buralarda hackali baba efendi vardı büyüklerimiz anlatir aynı anda 2 yerde görülmüş işte hackali babanın aynı anda iki yerde olması kuantum dolanikligi ile açıklanır
Ayette Allah muslumanlarin kalbini birbirine bağladım sen yeryüzündeki herseyi kullansan bunu yapamazsın diyor aynı superpozisyondaki iki elektron gibi muslumanlar birbirine bağlı kalben ve biz bunu istesekte yapamayız muslumanlarin kalbi birbirine nasıl bağlı oluyor ? Superpozisyonla. Allah diyor ki ben sizi çifter çifter yarattım hocası hadisi diyor ki erkek disinkastediyor hayır EVRENDEKI TUM PARCACIKLAR 2 SERLI suoerpozisyonda kastettiği bu da olabilir. Dini bilgim çok yok o sebeple karıştırmak istemiyorum ama ben bunu böyle anlıyorum evren ilk oluştuğunda tüm parçacıklar ikişer li superpozisyonda idi.
Ya da Mesela ebced sayıları zikir sayıları gezegenlerin acılarıyla havascilarin belli sayılarda 3 lu 4 lu vekf yapması hepsi evrenin programıyla alakalı sadece o sayılarda tutuyor neden başka sayılarda tutmuyor tüm bunlar evrenin belli programlama ile çalıştığını gösteriyor.
|
"Gerçek" tanımını hala anlayamamakla beraber Allah (c.c)'ın bizi nasıl yarattığını ve yaratmaya nasıl devam ettiğini düşünmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Yaratma eylemi bizim algı sınırlarımızı aşar. Bunları düşünmek ayak kaydırır. Allah'ın yarattığına iman et geç. Düşünme bunları. Bundan mesul değiliz. Benden bu kadar.