26.09.25, 18:30
|
 |
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 28 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Ibrahim61 Nickli Üyeden Alıntı
Abi söylediklerine sonuna kadar katılıyorum fakat kaderi araştırmamiza artık bilim imkan sağlıyor bilimin geldiği nokta gerçekten çok ileri seviyede bakın şu anda atom altı evrende evrenimizin bir bilgisayar programı simülasyon olduğu bulundu yani Allahını dediği gibi kuranla çatismiyor örtüşüyor. Bunu burda uzun uzadıya anlatabilirim hersey simule gerçek değil tıpkı kuranın dediği gibi. Kader dediğimiz şey örneğin babam dedem büyük dedem hepsi kalp kapakcigi hastası bende öyleyim işte benim kaderim bu yani genlerle bana geçen. Ya da kader dediğim kendi hatamla bana yapılıp hayatımı allak bullak eden büyü benin kaderim bunlar ama ben bana büyü yapanla tanışmayı (yanlış olduğunu bilmeme ragmen) yapmamış olsam idim o da bana büyü yapmamış olacaktı yani benim kaderim yazılan birsey değil benim seçimim.
Ibni arabi diyor ki geçmiş ya da gelecek yok anlar var hayat dediğimiz şey anlardan ibaret bunu fizikte ispat ediyor yani biz anlarda hangi kararı alıyorsak Allahın kurduğu bu evren de o aldığımız kararın gereği yaratılıyor buna yazılmış yazı diyemeyiz biz neye karar vermişsek Allah onu yaratıyor ilerde de bunlardan hesaba çekileceğiz dediklerim İslam'la catismiyor
Ben bugün bir çocuğa gence srn kaderini yaşıyorsun dediğimde yemişim böyle kaderi madem yazılanı yaşıyorum cehennem neden var diyor ama çocuğa anlattığım gibi söylediğimde ona mantıklı geliyor biz secimlerimizden sorumluyuz ve neyi seçtiğimizi yaratıcı biliyor çünkü zaman kavramı bize ait ona değil o kıyameti de görebilir ademin yaratılışıni da ve tüm bu zaman akışı ona an olarak gelir çünkü zaman da stabil değil yani mesela arabada hareket edenin zamani bizle aynı bile değil.
|
Kardeşim vurguladığın noktalardaki yanılgılarını aşağıda açıklamaya çalıştım;
"şu anda atom altı evrende evrenimizin bir bilgisayar programı simülasyon olduğu bulundu"
Bilimde kesinlikle böyle bir şey yoktur kardeşim. Bahsettiğin sadece bazı bilim insanlarının ortaya attığı bir fikir. Deneyle ispatlanmış bir hakikat değil. Bilim kanıt ile çalışır. Kur'an evrenin Allah tarafından gerçek olarak yaratıldığını söylüyor. Bizim imtihanımız da burada gerçekleşiyor. Duhan suresi 38nci ayette "Biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık." buyrulur.
"Her şey simüle, gerçek değil"
Kur'an tam tersini söyler kardeşim. Rahman Kehf suresi 7nci ayetinde "Sizin için yeryüzünde ne varsa süs olarak kıldık" buyurur. Dünya gerçektir, sadece geçicidir. Yani kalıcı değil, fani. Geçici olması "gerçek değil" anlamına gelir mi kardeşim? Mesela rüyadayken geçici aslında ama yaşarken gerçekten yaşarsın değil mi? Ruyada acı çekmez misin mesela? Dünya da öyle... fanidir amma hakikidir.
"Kader genlerden ibarettir"
Evet, genler etkili olur ancak, kaderi sadece genetikle açıklamak eksik olur. Çünkü aynı genetik hastalığı taşıyan insanların hayatları farklıdır. Dua, tedavi, yaşam tarzı ve Allah’ın dilemesi devreye girer. Kader çok daha geniş bir çerçevedir.
"Geçmiş ve gelecek yok, sadece anlar var"
Rabbimiz için zaman yoktur, doğru. Ama bizim için zaman vardır kardeşim. Biz dün yaşadık, yarını bekliyoruz. Kur'anda da geleceğe işaret eden bir çok ayet var. Mesela "Sizi dirilteceğimiz gün...". Yani kul açısından geçmiş ve gelecek vardır ve gerçektir bize göre...
"Fizik de sadece an olduğunu söylüyor"
Fizik zamanın göreceli olduğunu söyler... "Sadece an vardır" demez, diyemez. Evet, kararlarımızı biz veriyoruz ancak Allah'ın bizim kararımızı önceden bilmesi gerçeğini değiştirmez. O'nun ilmi ezelidir ve her şeyi kuşatır. Elhamdülillah...
"Yazılı kader yok, Allah bizim seçtiğimizi yaratıyor"
Allah bizim seçimimizi yaratır, ama O bizim neyi seçeceğimizi ezelden bilir. Bu bilgi levhi mahfuzda yazılıdır. Peygamber Efendimiz S.A.V.de "Allah gökleri ve yeri yaratmadan elli bin yıl önce kaderi yazdı" buyuruyor. Yani yazı var ama insanın iradesi de var.
"Cehennem yazılı kader olursa adil olmaz"
Allah bizim neyi seçeceğimizi bilir, yazmıştır, ama bizi zorlamaz.. İşte adalet buradadır. Biz kendi irademizle seçtiğimiz için sorumluyuz. Eğer Allah zorlasaydı o zaman gerçekten adil olmazdı. Ama biz kendi seçimimizle yapıyoruz, bu yüzden sorumluyuz.
Kader... Allahın ezeli ilmiyle bizim irademizin birleşmesiyle oluşuyor kardeşim. Biz seçeriz, Allah yaratır... Bu yüzden de yaptıklarımızdan sorumluyuz.
Umarım yazdıklarımız sizlerin imanını daha da güçlendirir. Budur bizi sevindirecek olan.
Selamün aleyküm
|