Alıntı:
Bugayy Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm öncelikle. Babam ve annem vefat ettiler. Özellikle Annemi çok özlüyorum. Ve gittiği yerdeki durumunu çok merak ediyorum. Ölmüşlerimizden rüya yoluyla haber almak mümkün müdür? Rüyada olsa görmek istiyorum. Çok özledim. Bunun bir yolu var mıdır?
|
Rüyada görmek istiyorsan.Yolu basit.
5 vakit namaz kılmıyorsan başlayacan.
İslami emir ve yasaklara uyacan.
İşte o 5 vakit kıldığın namaz ve hatta tevhid zikri salavat çek estagfirullah bunlarıda çekip bunların sevaplarını anne ve babanada ruhlarına hediye ediyorum Yarabbi diye dua edecen.Hayırlı evladın ettiği dua onların hanesine yazılır.Bu konuda hadis var.Hatta arada camiye sadaka kutusu varsa 5-10 tl
at sevabını ana babama yaz yarabbi diye niyet et.
Eski kaynaklarda der ölen kişiye dünyada olan akrabaları gösterilir diye yazarda işte.Mesele sen ne kadar doğru isen onlara o kadar faydan olur.Rüyanada girerler.
Hatta rüyandada şunuda derlerse şaşırma gönderdiklerin hediyeler hanemize yazıldıda diyebilirler.
---
Allah Teâlâ'nın ana babanızı bağışlaması, onu cennete girdirmesi ve onu cehennem azabından kurtarması için namazda ve diğer zamanlarda ana babanıza bol bol duâ etmeniz gerekir.
Allah Teâlâ en iyi bilendir.
---
Hatta şunuda ara ara oku İbrahim AS duası namazlarda zaten okuyorsun..
Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-mü'minîne yevme
yekumü'l hisâb. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.
Ey bizim Rabb'imiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde bağışla.
Ey Rabb'im merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle muamele eyle.