Alıntı:
bozok Nickli Üyeden Alıntı
Alkol belasından kurtulmak istiyorum bir türlü vazgeçemiyorum defalarca tövbe ettim bir daha asla dedim aileme o kadar söz verdim yine içtim yine. Arkadaşlarıma beni aramayın sormayın dedim tek başıma yine icmeye devam ettim . Bu beladan bu alışkanlıktan kurtulmak istiyorum. Bunun için dua varmı veya ne yapabilirim.
|
Kardeşim... Allah samimi tövbeleri asla geri çevirmez... Ne kadar bozsan da yine tövbe et... çünkü şeytanın istediği zaten vazgeçmendir... Ben de yıllarca içkiyle mücadele ettim... sonra kendi kendime dedim ki ya bu namaz içkiyi yenecek... ya içki bu namazı... Namaza sarıldım... Allah yardım etti... yavaş yavaş uzaklaştım... Sana da tavsiyem şu... namazı bırakma... dua et... seni içkiye çeken insanlardan ve ortamlardan uzak dur... büyük sözler yerine küçük hedefler koy... “bugün içmeyeceğim” de... bol bol Kur’an oku... özellikle Zümer suresi kalbi yumuşatır... Rabbimiz buyuruyor ki: “Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin...” (Zümer 53)... Yeter ki samimi ol... Allah mutlaka bir çıkış kapısı açar...