Alıntı:
MektepTalebesi Nickli Üyeden Alıntı
Ben avamın da avamı bir insanım. Ne işim olur hüküm koymakla? Çok işime gelir çocukluğumdan beri bana anlatılan insanları doğrulamak lakin kurtarmıyor. Bana bunu anlatanlara dahi derinlemesine sorular sorduğum zaman onlar da bilmiyor. Onların sözlerini doğrulayacağım diye imanımı riske atamam diyorlar. Onlara da alim evliya diye anlatılmış lakin onlar da anlayamıyor.
"Allah bana bazen kadin kılığinda gelir bazen benimle oynaşır, Ben Hakk'ım (Ene'l Hakk)" Hiçbirini anlayamadım ki. Hadi "Hallacı Mansur manevi bir hale girdi, kendinden geçti" diyorlar da diğer sözlere ne için hiç ses çıkarmıyorlar? "Eserler eski eserler belki içine bir şey katılmıştır" diye şüpheleniliyorsa kaynak olarak almayız olur biter.
Vahdet-i Vücut fikri için var mı "bu sırra iman et" diyen Ayet veya hadis? "Anlamasanız da bu doğrudur" diyen bir islami kaynak var mı? Ben bu adamları doğrulayacağım diye niye imanımı riske atayım ki?
|
sana dogrula onlara inan dedikletini tastik et diyen yok, seni bunlara inandirmak icin ugrasabda yok, sen hic bir seyini tehlikeye atma, bildiğin yolda devam et.