26.10.25, 13:58
|
 |
|
|
Forum Puanı: 1014
Etiketlendiği Mesaj: 28 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Manevi34 Nickli Üyeden Alıntı
Snergy kendiyas var you tubede onlardan duymuştum hocam, peki bir tavsiyeniz var mı ehil birine yaptırmak istiyorum
|
Havas ilminin de şirk olduğunu söyleyen var... Mürşidin de şirk olduğunu söyleyen var...
Evliyaullahı ziyaret edip dua etmenin dahi şirk olduğunu söyleyen var...
E biz neye inanalım?
Sorgulayalım, araştıralım, bol bol okuyalım, kaynaklarımızı çeşitlendirelim. Kur'an ve sünnete uymayan ne varsa reddedelim. Bu gözle yaptığınız tüm araştırmalar selamete erer biiznillah.
Vefkin ne olduğunu bile bilmeyen hayatında hiç araştırmamış insana elbette vefk şirk gelir. Kareler var. İcine ayet harf sayılar belli bir sistemle yazılmış medet umulan bir şey işte... Bak ne kadar şirke uygun yazdim. Ancak vefk bu değil işte.
Vefk, öncelikle Rahman'ın hikmeti vesilelerinden bir ilimdir. Nasıl ki senin doğman için annen vesile olmustur işte vefki de böyle vesile görmek gerekir. O kadar kıymetlidir ki, yazılan her harfin, ayetin ya da sayının sırası, her konunun buhuru, görevlendirmesi apayrıdır.
Bir vefk yazılır adına... Bazen öyle güçlü olur ki o vefk Allah'ın izniyle sana ne musallat olabilirler, ne de büyü yapabilirler, cinler dahi saldırsa duvara çarpmış gibi olurlar. Allah böyle bir koruma nasip eder kişiye. Tüm vesileler gibi her şey Allah'ın rızası için yapılır. Koruyan sadece Allah'tır. Vefki hazırlayan hoca da, vefkin kendisi de bir vesiledir, sebeptir. Nitekim Rabbimiz vesile aramamızı Kur'an'da Maide suresi 35nci ayetinde emreder. Ne dersin? Kur'an ve sünnete uyduk mu? 
İnsanlar maalesef bilmediğinin cahili ve düşmanıdır kardeşim. Cahile de Allah cüretkar olmayı nasip eder, ağzı olan cahil konuşur. İşin iç yüzünü bilmeden yorum yapmak cehalet göstergesidir.
|