Alıntı:
Besa19 Nickli Üyeden Alıntı
ağabeyim hata yaptığım bir arkadaşım var çok özürler diledim hatamı anladım kabul ettim normal arkadaşım herhangibir duygusal şeyler hissetmiyoruz birbirimize karşı kendimi onsuz çok boş hissediyortum bana nasihat verebilirsin bu konu da dinlemek isterim vesselam
|
Allah Teala duayı emretmiş "Dua edin ki icabet edeyim" buyurmuş "Ben yakındayım. Kişi dua edince onun duasına icabet ederim" buyurmuş "De ki! Duanız olmasaydı Rabb'ım size niye kıymet versin" buyurmuş, fakat şirkten, kendinden başkasına duadan nehyetiş "De ki, ben ancak Rabbim'e dua ederim; hiçbir şeyi o'na eş koşmam" buyurmuştur.
Kezalik Kur'anda ve Resulünün lisaniyle en güzel duaları ta'lim eylemiş ve nihayet bu sürelerle de bütün şerlerden doğrudan doğruya kendisine sığınılmasını emreylemiştir. Okuyup üfleyecek olan bunları bellesin her zaman kendine hırzican edinsin, Peygamber Sallallahü Aleyhi ve sellem'den merviy olduğu üzere her gece ve her ihtiyacında temiz temiz, hulusi kalb ve itikad ile okusun, kendine üflesin, mü'min kardeşlerine de hem dua hem tavsiye etsin, temiz nefesle dua edenlerin dualarının berekatını da inkar etmesin, buna söz yok, fakat Allah Teala böyle dua ve icabet kapısını herkese açtığı, ona umumiyyetle herkesi çağırdığı, herkesin doğrudan doğru ilticasını istediği ve şirk şa'ıbesini kabul buyurmadığı halde ona doğrudan doğru dua ve ibadet ile dehalet ve ilticayı bırakıp da ben o kapıya gidemem, ne istiyeceğimi de bilemem diye dua dellalı aramağa ve onun nefesinden meded ummağa kalkışmak diyanetin iycabı değil, cahiliyye adetidir. Nas bundan gafil olup kendine okutup üflemeyi dindarlık iktizası zanneylediği cihetle burada bu tafsilat ile sözü uzatmağa lüzum görüldü(Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, 9.cilt sayfa:, 6399)