31.10.25, 14:15
|
 |
|
|
Forum Puanı: 377
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
HavasMuhasibi Nickli Üyeden Alıntı
Allah'ın ilmi biter mi sanırsın? Mezuniyet yoktur ki kardeşim... Allah'ın ilmindeki sınır, kişinin sahip olduğu limitlerle sınırlıdır. Yani ilim sahibi olsan dahi, öğrencisin.
Yunus'umuzun deyimiyle;
Hamdım, piştim, yandım... Önce ham olup pişmek sonra yanmak gerekir Allah'ın o güzel aşkıyla, ayetleri okurken gözlerden yaş gelmelidir... Herkesler uyurken sen huzurda olmalısın... Sen bu üç durumdan hangi aşamadasın? Önce kendimizi bileceğiz... Çünkü kendini bilen Rabbini bilir.
Alemlere rahmet yüce peygamberimiz S.A.V. her gün 70 basamak yükselirmiş kulluğunda, buna rağmen "Ya Rabbi, biz sana layık bir kul olamadık" diye ağlarmış.
Kalplere sesleniriz kardeşim. Sırrın asıl sahibi sırrını nasıl açıklamazsa, onun sırrından zerre-i miskal kadar bir parça taşıyan kişi de sırrını açık etmez.
Siz, burada ya da dışarıda kişilerin manevi durumlarından ziyade, onların söylediklerine karşı sizin kalbinizin mutmain olup olmadığına bakabilirsiniz. Çünkü kalp Allah'ın nazargâhıdır... Kalbinizi dinleyin, yanıt kalbinizi celb ediyorsa, bu güzel bir sinyal verebilir size.
Unutmayalım, İlim sahibi olsun ya da olmasın her insan, her canlı ya da her cansız bir şey öğretir size, bazen kötü, bazen iyi...
Kusurdan azade değiliz, sürç-ü lisan ettiysek affola.
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu, mübarek cuma günümüz hayırlı ve bereketli olsun. Amin ecmain 
|
Allah razı olsun... Hamdım ... piştim,.. yandım sırrına ve ebedi öğrenciliğimize dair söylediklerinize kalben amin diyorum...
Ancak şu hakikati de eklemeden geçemeyeceğim: Bu yolculukta..pişmeden.. kendini yanmış zannedenlerin... icazetini nefsinden alıp hoca kesilenlerin çokluğu... o yüce hakikati istismar eder oldu maalesef...
|