Esselamu aleyküm verahmetullah
Üstadım @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıymetli çok sevdiğim hocalarım @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İki gündür kötü rüyalar görüyorum birinde babaannem bana bir şeyler anlaymaya çalışıyor öyle yapma şöyle yap yoksa şöyle sıkıntı olacak gibi falan konuyu ve ne dediğini hiç hatırlayamıyorum ama uyarıyordu bir konu hakkında.
Neyse asıl konuya gelelim çok uzatmayayım çünkü kafam çok karışık bütün gün ruhum daraldı bir an önce aydınlığa çıksın istiyorum.
Benim gördüğüm rüyaya çok benzer bir rüyayıda annem görmüş onuda kısaca aktaracağım sonra.
Dün rüyamda: eski bir köy evinde oluyoruz bizim oralarda hayat derler giriş kapısından itibaren olan koridor gibi yeri.
Oradayız iş için gitmişiz ama içerisi çok karanlık.
Neyse bana elektrik lazım oluyor ama bir bakıyorum elektrik teli kesilmiş.
Küfürler ediyorum falan tamir etmem gerekiyor makinanın çalışmadı için o evin sahibi bir teyzeymiş ondan pense istiyorum kabloyu tamir etmek için kadın bana tam verecek sen hırsız değilsin deme çalmazsın bunu deme diyor pense için bende ne halin varsa gör yapmıyorum hiç bir şey diyorum işi yarıda bırakıyorum.
Teyzeninde mevlidi oluyor misafirler falan dolu evin hayatında.
Sonra ortam geriliyor biri beni dürtüyor misafirlerden bir çocuk aynı benim yaşımda.
Sonra ben elimdeki malzemeyi çocuğun kafasına fırlatıp saldırıyorum sonra annemler oluyor çabuk öldürün şunları falan diyor ben kendimi aküyü döverken buluyorum. Arabanın aküsü oluyor çocuk yerine. Sonra silah patlıyor ve ben kuzenim ile birlikte kardeşinin okulunda oluyoruz.
Sonra annem arıyor neredesin sen çabuk gel diye. Eve gidiyorum yani rüyada mekan değişiyor evde oluyorum annemle halam tartışıyor sen nasıl böyle salaklık yaparsın diyor halam anneme. çocuğu nasıl ele verirsin falan diyor o da ben bir şey demedim kimseye diyor .
Hesapta ben birini öldürmüşüm bizimkilerde ört pas etmeye çalışıyor.
Sonra babam eniştem bir kaç kişi daha oluyor ölen yaşlı bir amcaymış kefenlemişler arka koltuğa koymuşlar. Gece kimse görmeden hesapta gidip gömecekmişiz sonra biniyoruz arabaya. Birden eniştem ve diğerleri iniyor babamla ben kalıyoruz arabada. Ben korkuyorum arkada ceset var falan. Sonra arabanın içinde ön koltuktayım içeri binilince ayakların koyulduğu arabanın tabanı yani orası birden toprak oluyor ben orayı kazmayla kazmaya çalışıyorum yani ayak ucumu kazıyorum. Sonra ayaklarım toprağın altında kalıyor benim babam ve ben varız arabada benim ayaklarım toprağın içinde kalıyor ayaklarımı yumuşak ve hafif ıslak bir toprak örtüyor. Sonra eniştemler tekrar peydah oluyor arabada, gitmeye başlıyoruz adamı gömeceğimiz yere sonra adam birden canlanıyor ama bizimkiler hiç tepki vermiyor ben a diyorum adam canlandı şükürler olsun artık böyle bir şey yapmaya gerek yok diyorum ama bir taraftanda aklımdan eyvah diyorum biz bu adamı kefenledik gömmeye götürüyorduk bu adam dirildide yaptığımız suç ama diyorum ya şikayetçi falan olursa ne yaparız diyorum adam sadece belden yukarı canlı doğruldu oturur pozisyona geçti ama hala kefenin içinde sadece yüzü açık gözleri simsiyah yüzüde bembeyaz bana bakıyor.
Korktum uyandım. 2 dakika geçmedi tekrar yattım yine aynı rüya ama bu sefer yarı uyanık gibiyim tam uykuda değilim adamın sesi geliyor bana bir şeyler söylüyor ama ne dediğini anlamıyorum inlemeli sesi vardı ve kalındı sesi çok. Bu sefer yataktan fıraladım bir dahada yatamadım.
Bu benim gördüğüm rüyaydı.
Annemde bizim köydeki sitede babannemi dedemi görmüş bizim komşular biz bir sene gitmesek hemen sahipleniyorlar bahçeyi annemde rüyada komşumuzun bizim bahçeye salatalık ektiğini görmüş ama salatalıklar fidanlarıyla birlikte toprağa gömülüymüş sadece bir kaç yaprakları görünüyormuş fidanlar kompile toprağın içinde. Komşumuzun kendi bahçesine ektiklerinde bir şey yok ama bizim bahçeye ektiği salatalıklar fidanlarıyla birlikte toprağın içindeymiş. Annem koparmış salatalıktan ama sanki hiç toprağın içinde değil gibi temizmiş yani topraklı çamurlu değilmiş sonra babaannem kızmış izin vermemiş toplamasına.Annemde sinirlenmiş komşunun kapısının ağzına yere vurmuş topladıklarını. Dedem gelmiş boş ver sen kızım onları onlar iyi değil biz gidelim manavdan alalım demiş o kadar görmüş.
Rüyalar çok benziyor.
İkisindede kaos var .
İkisindede toprak bir şeyleri örtüyor.
İkisindede ölüler diriliyor .
Bütün gün sarhoş gibiydim etkisinde kaldım.
Hocalarımızın kendi görüşlerini yazmalarını beni aydınlatmalarını rica ediyorum.