Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
(Allah, onların [Eshab-ı kiramın] her birine hüsnayı [Cenneti] vaad etti.) [Hadid 10]
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Eshabım gibi hiç kimse İslamiyet’e hizmet edemez.) [İ. Süyuti]
(Eshabım, cin ve insanların hepsinden daha üstündür.) [Bezzar]
(Eshabımı kötüleyen hariç, Kıyamette, herkesin kurtulma ümidi vardır.) [Hakim]
(Eshabım arasında fitne çıkacak, o fitnelere karışanları, Allahü teâlâ benimle olan sohbetleri hürmetine af ve mağfiret edecektir. Sonra gelenler, bu fitnelere karışan Eshabıma dil uzatarak Cehenneme girecektir.) [Müslim]
(Eshabımın hiçbirine dil uzatmayın. Onların şanlarına yakışmayan bir şey söylemeyin! Allah’a yemin ederim ki, bir kimse, Uhud dağı kadar altın sadaka verse, eshabımdan birinin bir avuç arpası kadar sevap alamaz.) [Ebu Davud]
bunlarin hangisi uydurma hadis,
benim kimi sevecegime kimin benden, benim kimden olacagina senmi karar vereceksin, senburaya karar merci olarak mi geldin, yoksa iblis olarak mi geldin,yoksa ümmetin Yahudilerinin misin
|
Hadîd(Demir,keskin,kızgın) sûresinin 10. âyeti için ''Karşılaştırmalı Sebeb Nuzûl(İniş Nedeni) 'İlmi''ni okumanı tavsiye ederim belli kim echelsin!..Hepsi uyduruktur...Seni ilk ve son kez uyarıyorum!..Düzgün konuş!..Sen kimsin bana '''İblîs'' diyorsun?!Sen bana bunu diyecek ''Adam'' değilsin!..Anti-Semitizmi,ırkçılığı bırak belli kim töresizsin!..'''İblîs'' sensin!..'''İblîsî''sin!..Seni ilk ve son kez uyarıyorum!..Uslûbunu düzelt!..Ben seni tahkîr ve tazyîf etmedim!..Bu arada kendisini ''Karâr merci'i'' sanan sensin!..Bana 'akılsız,mantiksiz sorular sormayı bırak!..