Alıntı:
plt76 Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm, twitter’da gördüm papanın ziyareti yaptığı ayinlerin amacı büyü yapmak şeytani çağırmalarmış. Pek bilgim olmadığı için yorumda yapamadım bilgisi olan biri aydınlata bilir mi rica etsem ? 🙏
|
Papa 14. Leo’nun ziyaretinde tartışılan ikinci husus ise Papa’nın İznik ziyareti. İznik, Hristiyanlar için ‘İkinci Kudus’ hükmündeymiş. Teoride var olan ve bugüne kadar hiçbir karşılığı olmayan bu husus şimdi Papa üzerinden hatırlatılmış!..
Yani, bizim Kudüs davamıza karşı, Hristiyanların ‘İznik Davası’ öyle mi?.. Artık her gün binlerce Hristiyan İznik’e akın edecek ve bizim ve bizim Kudüs için beslediğimiz emelleri besleyip dillendirecek!.. Buna gerçekten inanan var mı? Yoksa bu bir hassasiyet mi? Kudüs’e Kuran-ı Kerim’in yüklediği manayı İncil de İznik’e yüklüyor mu bilmiyoruz. Ama öyle veya böyle her yıl binlerce Hristiyan’ı İznik’e bekliyoruz!.. Gelsinler Kudüs’lerini ziyaret etsinler!..
Müslümanlar, bir dava ve hedef olarak belirledikleri Kudüs’e ziyaretlerinde hiçbir sıkıntı çekmiyor. Hatta Diyanet İşleri Başkanı bir fetih yıldönümünde Kudüs’e ziyaret yapacak olsa, kimse kendisine “Fetih yıldönümünde geldin. Kötü niyetlisin!” demez. Peki bizim bu halimiz nedir? Üstelik tezimize güç vermek için işi Atatürk’e kadar uzatarak aslı olmayan bir teze dayandırıyoruz. “Atatürk, İznik’in Hristiyan alemi tarafından ‘İkinci Kudüs’ olarak görülmesini, ulusal egemenlik açısından bir tehdit olarak değerlendirmiş ve Papa’nın İznik’i ziyaretine izin vermemiştir!..” Bu tez gerçek değildir. Tamamen uydurmadır.
Velev ki gerçek olsaydı!.. O dönemin şartlarında bu adım gerekiyor olabilir. Yoksa bugün Papa’yı İznik’e sokmak nasıl bir şeydir? Ne bugünkü dünya 1920’lerin dünyasıdır ne de Türkiye 1920’lerin Türkiye’sidir. Türk halkına ve özellikle Türk gençliğine Haçlı Seferlerini hatırlatmak ve hatta uyarmak için Papa 14. Leo’nun ziyaretine gerek yoktur.