Alıntı:
sin60 Nickli Üyeden Alıntı
tılsım ilmi çok zor bi ilim aynı şekilde mühürde ama mühür ilmi tılsıma göre biraz daha kolay ..öyle tılsımlar vardır yapılışını ve ne şekilde çalıştıgını yani içerini tılsımı yapan zat acıklamasa çogu kişi bişey anlamaz ,,,mühürler biraz daha kolaydır ...son olarak tılsım ve mühüre bişiler okuyup nefes edilmez...yazar taşırsın ...ama havas bilgisi olmayanın bırak tılsımı vefk yazması bile iyi olmaz...bu tarz mühürler osmanlı döneminde yazılan enamlarda bolca olur,,hepsinin farklı faydası olur ...enam osmanlı döneminde yazılan aslında bu günün namaz hocası yada yasinler vardır cami önlerinde satılan onların biraz daha kapsamlısı olan içinde kuranı kerim zaten çogu enam kuranla başlar yasin mülk vakıa amme vs vs sonra dualar salavatlar ekin bag bahçe çoluk çoçuk hasta için dualar en sonuda tılsım ve vefk mühür olan kitaplardır ,,çogundaki havas bilgisi zayıftır verilen vefk tılsım mühürler de ya eksiktir yada etkisi zayıftır 
|
Allah razı olsun hocam.Yazmak istediğim için sormuyorum fakat yazması hiç iyi olmaz.. demişsiniz bunun sonucu ne olabilir en kötü ihtimalle vefkin çalışmayacağını biliyorum ben