Alıntı:
Ferro Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm
Değerli hocalarım kardeşlerim, bi sure önce sosyal medya da bir paylaşım gördüm belki sizlerde benim gibi denk gelmissinizdir. Engelli bir çiftin evliliğinden dogan engelli bir çocuk paylaşılmış ve yapilan yorumların bi çoğunu okudum çoğunluk engelli doğan çocuğun durumunu görünce anne-babaya tepki gösteriyorlar “çocuğun engelli olma ihtimali yuksekkken neden yaptınız çocuğun gunahina girdiniz”gibi şeyler yazmış. Sizlerinde goruslerini merak ediyorum. Bu soruyu sorarken engelli kardeşlerimizi incitmemek ya da yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına düzgün bir şekilde anlatmaya çalıştım eksik ya da hatalı bir şey yazmamisimdir umarım ne sormak istediğim sizler de anlamsızınızdır zaten
|
Engelli doğan kişi, bedeninde eksik bir unsur varken bir şeyler başarabilmenin veya o eksik unsura, o kusurlu beden bölümüne uyum sağlayabilmenin tatbikatını yapmak istemektedir. Böyle bir kusurla Dünya'da bir hayat sürdürmek hem adaptasyon kudretinin hem de varlıksal kapasitesinin artışı demektir.
Bir başka sebep de şudur ki: Hayat planında yapması gereken bir vazifeye tam bir konsantrasyonla odaklanabilmesi ve o vazifeden uzaklaşmaması için bedensel bir kısıtlama içerisine girmesi istenmiş olabilir
Örneğin, insanlık için hayati derecede buluş yapacak bir kişi, Dünya hayatında çalışmalarına odaklanmak için daha kısıtlı bir hayat sürmesi gerekiyorsa, bu hayatında bir bedensel engele ihtiyaç duyabilir.
Başka bir sebep olarak, anne ve babanın vicdani gelişimleri için böyle bir vazifeyi üstlenmiş olabilir. Mesela Anne ve babanın Fedakârlık konusunda eksiklikleri olabilir. Bir engelli çocuğa bakmak için yüksek bir fedakârlık uygulamasına girmek gerekir. Kendi zamanından fedakârlık ederek, yüksek bir adanmışlıkla, o çocuğa manevi ve fiziki destek sağlamak icap etmektedir. İşte anne-babaya bu sabir ve fedakârlık uygulaması yaptırmak için de böyle bir engelli beden yapısını seçilmiş olabilir. Bunlar ilahi hikmetin en tipik tatbikatlarıdır.
Bir kişi imkânları çok kısıtlı bir fizik ortama ve tekâmül bakımından geri seviyeli bir ailede doğabilir. Bunların ruhsal ihtiyaçlar bakımından sebepleri vardır. Kişi ruhsal olarak ; gelişmiş ortamda kendisini islah etme fırsatı bulur hem de ailesinin sınavlarına yardım etmiş olur. Ayrıca, doğduğu ortamdaki varlıklara, mesela aile fertlerine bir yardımcı ve örnek kişi olarak onların eksik olan birtakım niteliklerini geliştirmelerine, kendisinden ders alarak öğrenmelerine yardımcı olur.
Serbest şuuruyla, yüksek bir perspektiften bakan mutlak varlık için dünyadaki şartların bir ehemmiyeti yoktur. Mühim olan, bu hadiselerin verebileceği ruh ve duygu hâllerini yaşamak, buradan bilgi ve tecrübe elde etmektir.