Alıntı:
Ferro Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm
Değerli hocalarım kardeşlerim, bi sure önce sosyal medya da bir paylaşım gördüm belki sizlerde benim gibi denk gelmissinizdir. Engelli bir çiftin evliliğinden dogan engelli bir çocuk paylaşılmış ve yapilan yorumların bi çoğunu okudum çoğunluk engelli doğan çocuğun durumunu görünce anne-babaya tepki gösteriyorlar “çocuğun engelli olma ihtimali yuksekkken neden yaptınız çocuğun gunahina girdiniz”gibi şeyler yazmış. Sizlerinde goruslerini merak ediyorum. Bu soruyu sorarken engelli kardeşlerimizi incitmemek ya da yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına düzgün bir şekilde anlatmaya çalıştım eksik ya da hatalı bir şey yazmamisimdir umarım ne sormak istediğim sizler de anlamsızınızdır zaten
|
Bahsettiğiniz bu konu, toplumda sıkça tartışılan, hassas ve derin bir meseledir. Sosyal medyada yapılan o acımasız yorumlar, genellikle inanç ve etik sorumluluk arasındaki dengeyi kuramamaktan kaynaklanıyor.
Bizim inancımızdaki temel görüş şöyledir:
Kader ve Takdir: Bir çocuğun engelli doğması, anne-babanın ihmali veya "günahı" değil, İlahi Kaderin ve takdirin bir sonucudur. Çocuk o haliyle dünyaya gelmeyi Allah'ın izniyle kabul etmiştir. O çocuğun var olma hakkı, sağlıklı bir çocuk kadar kutsaldır.
Hakk ve Sevap: Evlilik, nesli devam ettirme hakkını verir. Engelli bir çocuğa bakmak, anne-baba için çok büyük bir imtihan olmakla birlikte, sabrettikleri takdirde muazzam bir ecir (sevap) kapısıdır.
Yargılama Haddi: Hangi koşulda olursa olsun, kimsenin bir çiftin çocuk sahibi olma niyetini ve kararını dışarıdan yargılama hakkı yoktur. Ebeveynler, bu zorluğa talip olmuş ve kendi imtihanlarına gönüllü olmuşlardır.