Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
berhetiyyenin sembolleri nelerdir?
tılsimlari nelerdir?
kabbalanin neresinde gecer?
kaynagi niye belli
kaynagi bell8dir
ayrica bethetiyye bir dua degil kasemdir,
kaynagi Asaf bin berheya hz. suleyman as. veziri ve teyze ogludur
kuranda Allah CC *** katımizdan ilim verdigimiz bir kişi ***
olarak gecer
kaynagi imam ahmet el buni dur
okumalarini bize nakleden ,
imam şemseddin el behnesavi
imam tusi
ebi abdullah el fasi
ebil abbas el mursi
ustadlardir
bu kadar bilgi varken kaynagi belli degildir demek hem iftira hem vebal hemde abesle istigaldir
yani birilerinden duydukların ile bilgisiz olarak bilgi veriyorum sanmak yanliştir.
|
Ahmet el buni garip ilimler ve gayb ilimleri adlı semsul maarif kitabıyla ithaf edilen bir kitabı vardır. Bu yazıların kaynağını araştırmadan etmeden böyle kulaktan dolma bilgilerle geleceğini anlamıştım kardeşim. İftira vebal ve yargılama yaptığımı savunmussun ama sen yapmadan öncesinde benim neden böyle dediğimi düşündün mü? Ayrıca kitabında geçen dediğin kitabin orijinalini buldun mu yoksa çevirilere tercüme edenlere dayanarak mı bunu söylüyorsun? Buni eserlerinde olduğu söylenen semsul maarif gayb ve garib ilimler adı altında
Süryani kitaplarından ibrani kitaplarından toplama ve bir sürü tılsım sembollerin olduğu kaynağı belli olmayan sadece toplama bilgilerdir. Berhetiyye dediğin şeyin kaynağı Süryani kaynakları ve hangi kitaptan alındığı edildiği belli değil o yüzden kaynak olan gösterilen manevi kaynak olarak gösterilmiştir. Sende 2 sene boyunca bu berhetiyye çalışmasını yapmadın mı bir ara ? Sence bu şer olduğunu ve gelen giden serlerden haberinin olduğunu biliyorum ve millete kaynağı belirsiz şeyleri de tavsiye ediyorsun. Bunu yapma ki iftira vebal alma. Ve kendinde araştırıp görebilirsin içeriği neymiş ne değilmiş