Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
ahmet el buninin kitabinin orjinalin bir cok sayfasi mevcuttur tamami gizlenmis degil, ama sen toplama kitabi kitap olarak kabul ediyorsan o baska,
ayrica bazi kelimelerin süryanice olmasi normal çünku o insanlarin dili süryani dili,
o zaman içinde Süryanice kelimeler gecen celcelutiye icinde ayni seyi soyleyeceksin
demek ki,
****Sende 2 sene boyunca bu berhetiyye çalışmasını yapmadın mı bir ara ? Sence bu şer olduğunu ve gelen giden serlerden haberinin olduğunu biliyorum ve millete kaynağı belirsiz şeyleri de tavsiye ediyorsun****
diyorsun
sen benim hakkimda bir sey bilmiyorsun zan ile konusma, ben berhetiyyenin şer oldugunu hic bir zaman söylemedim bunu nereden cikardin
ben hala berhetiyye okuyorum ve bundan şikayetim yok, ve bdn hic kimseye berhetiyye ikuyun diye tavsiye etmedim bunu nereden uydurdun
|
O insanların dili dediğin sen asaf bin behriye ile başladığını söyledin. Asaf bin behriyenin dili ne ? Fenike dili ve arami dili. Süryanice çok sonradan çıkmış bir dil.Süryanice nereden çıktı? Allah lafzini tanrı diye çeviri yaptığımızda aynı lafız aynı anlam mi oluyor? Semboller nereden çıktı? Tilsimlarin neden olduğunu biliyor musun ? Tilsimlar yahudi ve Hristiyanlar dua ibadet kısmını atıp Allah'ın esmasini alıp pis işlerinde büyü sihir işlerinde kullanırlardı. Evliya ve alimler birbiriyle paylaştığı kitap kutuphanelerinde bilgi asıran hristiyan ve Yahudilere karşı önlemdi. Tilsimida tilsim alfabesi olmadanda çözülmez. Şimdi tılsım tam anlamı neymis ogrendin mi kardeşim? Semboller 17. Yüzyılda İspanya'da yazilan kabbaladada geçen sembollerdir. Birçok yerden toplanmış tilsimat semboller karışımı ve bilgi karışımı suryanilerin yaptıkları dahil.
Ercuzade kasidesinin şia kaynaklarından gumushanevi hazretleri ayıklanmış olarak bize sunduğunu soylememe gerek yok sanırım kardeşim. Aynı cevsenul kebir gibi... Orada olan esmalarin Süryanice olduğu ve Arapça bizim esmalara çevrildiğini ve Arapça esmalari okuduğumuzu biliyorsun zaten, Süryanice okumuyoruz... Semsul maarif üzerinde sembolleride geçer doğru ama imam Gazali gibi şerh yaptiklarinida bilirsin. Berhetiyye şerhi nedir ? Hangi dinimizin dili esmalara denk gelir ? Arapça karşılığı uzun esmalar olarak verilmiştir ve tam anlamı yoktur. İbrani esmalardan ahiyyen serahiyyen hz musa vermiş ve Arapça anlaminida vermiştir bu hayyul kayyumdur diye. Hz musa niye ibrani Esma vermiş? Dili ve kitabı yaşadığı dönemden kaynaklıdır.