Alıntı:
tetse123 Nickli Üyeden Alıntı
Süryani dili nebatca gibi eski dil değildir aramice çoğunlukla ve Suriye'nin bize yakın tarafında hala daha konuşulur ve öğretilir.
Arami dilinden çok sonra çıkmıştır. Arami dilindeki sembol benzeri estrangelo alfabesinden üretilerek ortaya çıkan bir dildir. İlk önce bunu öğren.
Süleyman aleyhisselam konuştuğu dil aramice, İbranice ve kuş dilidir. Sen ilk önce bunu öğren.
Tilsimlar hakkında yeri zaten açıkladım. Birdaha açıklamaya lüzum görmüyorum.
Ahiyyen şerahiyyen Hz Musa tur dağında ilk allah ile konuşmasında allah kendini böyle tanıtmıştır. Ehiyeh Aşer Ehiyeh dogrusuda budur yahudi kaynaklarinda böyle geçer. Ben hayy olan ve gayyum olanim diye ilk seslenir. Sen daha bunu bile bilmiyorsun kendi uydurduğun şeylere inaniyorsun. Bu arada bir bilgi daha vereyim... Herkesin sandığı Hz musa beyaz biri değildir siyahi biridir. Ehli sünnet kaynaklarda hadisi şeriflerde tasviri geçer.... Bunları da söylüyorum ki öğren diye. Hz Musa nin dilinde pelteklikte vardır kardeşi hz harun onun yerinede konuşmacı olur her zaman destekcisi olur. Ayrıca Hz Musa dili Kur'an'ın yarısında anlatılan Hz Musa a.s dili ibranice mısır hiyeroglif dili ve arami dilidir. Bunları da öğrendiğine göre daha fazla milletin aklını bulandirma kardeşim.
|
bu bilgilerin tamami yanlis ve uydurma bilgiler hepsi yanlis,hz musa siyahi öylemi? sen nadil uyduruyorsun bunlari, ibranice ayri bir dil hiyeroglif ayri bir dil, aramice ayri bir dil, aramice hz isanin dilidir, uyduruyorsun durmadan ...
sen bana sunu yap bunu yapma diyecek konumda değilsin, hadi işine bak...