Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Bir tane komşu kadın vardı. Bana daha lafının başında "Abdest alıp namaz kılıyorum, ben asla yalan söylemem" demişti. Başka bir gün de herskesin içinde durduk yere "Ben üç ayları tuttum Allah kabul etsin" demişti.
Yorumu görünce aklıma bunlar geldi.
Bazıları suçlanınca hemen ibadetini yalanına kılıf yapıyor. Ondan sonra da çok müslümanmış gibi geziniyor.
|
Kesinlikle öyle... Hani dedin ya itikad nedir neden ve nasıl bozulur diye, belki de asıl mesele samimiyet ve ihlas, samimiyet olmayınca kalp bozuluyor kalp bozulunca da itikad farkında olmadan sanırım elden gidiyor
Duymuşsundur Mekke döneminde Hz. Peygamber (sav) in bir duası varmış, Allahım İslam'ı ya Amr b. Hişamla(namı diğer Ebu Cehil) veyahut Ömer İbn-i Hattapla kuvvetlendir... Sonrası malum, hep aklıma takıldı neden Ebu Cehil değil de Hz Ömer, tamam Allahın takdiri ama bir sebebi olmalı diye düşünürdüm, üstelik o dönemde Ebu Cehil müslüman olsa müslümanlara daha fazla yarar sağlardı, yani zenginlik ve nüfuz bakımından Hz Ömer den kat be kat daha iyiydi. Sonra şunu fark ettim, Hz Ömer müşrikliğinde samimiydi yani babası da samimi içten bir putperesmiş kendisi de öyle, halbuki Ebu Cehil içten içe Peygamberimizin doğru söylediğini bilse bile, kibrinden soyunun daha üstün olmasını istemesinden ve diğer sebeplerden dolayı inkar yolunu seçti
İşte bundan dolayı bence iman ve ihlas ayrılmaz bir bütün, ihlası elde etmek en evvela Allahın yardımıyla mümkün yoksa bu nefisle zor, Rabbim hepimize yardım etsin