Atalardan Ve Geçmişten Arınma Niyetiyle Nasuh Tövbesi
.
.
ATALARDAN VE GEÇMİŞTEN ARINMA NİYETİYLE NASUH TÖVBESİ
Eûzu billâhi mine'ş-şeytâni'r-racîm. Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdu lillahi Rabb'il-âlemîn. Vessalâtü vesselâmü alâ Rasûlinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmeîn.
Allah’ım! Senin iznin ve inayetinle; anne karnına düştüğüm ilk andan itibaren, annemin ve babamın soylarından, Hz. Adem’e (a.s) kadar uzanan atalarımdan bana sirayet eden, bildiğim ya da bilmediğim, maddi veya manevi tüm menfi hallerden Sana sığınıyorum. Hücrelerime, DNA yapıma, kanıma ve fıtratımda saklı zerrelerime kadar işlemiş olabilecek tüm manevi kirleri, isyanları, hatalı kodlamaları, bidat ve hurafeleri; Senin Settar ismine sığınarak ve Rahmet kapına gelerek reddediyor, hepsinden beri olduğumu ikrar ediyorum.
Allah’ım! Annemin, babamın ve atalarımın yaşamları boyunca işledikleri hatalar, günahlar, zulümler, ahlar ve beddualar sebebiyle; onların yaşadığı korku, stres ve duygu durum bozukluklarının üzerimde oluşturduğu tüm ağırlıklar için onlar adına ve kendi adıma Senden af diliyorum. Onların maruz kaldığı ve irsiyet yoluyla bana aktarılan psikolojik baskıların, ruhsal yaraların ve manevi travmaların izlerinden, Senin sonsuz şifana ve mağfiretine sığınıyorum. Atalarımın günahlarının üzerimdeki gölgesinden ve kasvetinden Sana sığınırım Allah’ım.
Ya Rabbi! Anne karnında bulunduğum süre boyunca; çevreden bana ulaşan vesveseleri, "acaba"ları, gelecek kaygılarını, doğuma giderken annemin yaşadığı stres, hüzün ve yalnızlık hissinin bedenime, ruhuma ve bilinçaltıma bıraktığı tüm olumsuz kayıtları Senin nurunla temizlemeni talep ediyorum. O anlarda ruhuma isabet eden her türlü karanlık düşünceden "Estağfirullah" diyerek Sana yöneliyorum.
Doğum esnasında yaşanan zorluklar, korku, panik, nefessiz kalma ve çaresizlik hislerinin; o anki acziyetimin bedenimde bıraktığı enerjik ve hücresel izleri, Senin "El-Kuddüs" isminin tecellisiyle temizlemeni talep ediyorum. Doğduğum anda hissettiğim yalnızlık, dünyaya uyum sağlayamama, mutsuzluk ve gariplik hislerini; bilinçaltımda yer etmiş ve bana ağırlık veren tüm negatif duygu, düşünce ve sezgileri, Senin ilahi adaletine ve sonsuz merhametine teslim ediyorum.
Doğumdan bugüne kadar; beni görenlerin kem gözlerinden, haset dolu bakışlarından, menfi sözlerinden veya ima yoluyla bana yükledikleri tüm olumsuz kalıplardan; başkalarının acılarına isyanla odaklanarak onların kaderine müdahil olma hatamdan; empati adı altında içselleştirdiğim ve rızana uygun olmayan kederlerden; "aynı şeyleri ben de yaşar mıyım" korkusuyla bilinçaltıma, kaderime çağırdığım tüm felaket senaryolarından Sana sığınırım. Tüm bu hatalı düşüncelerimden ve vesveselerimden dolayı pişmanım, tövbe ettim Ya Rabbi Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullah.
Geçmişte; bilinçli ya da bilinçsiz şekilde, benim adıma bana sorulmadan yüklenmiş, Senin rızana uymayan tüm batıl sorumlulukları, misyonları ve manevi yükleri reddediyor; "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm" diyerek Senin gücüne iltica ediyorum.
Geçmişten bugüne; hastalıklarıma, tekrar eden kısır döngülere, maddi manevi engellere, kendimde eksik gördüğüm durumlara sebep olmuş her türlü bilinçaltı kaydının, yanlış inancın ve nefsi programın şerrinden Sana sığınırım. Ben bunları iptal etmeye muktedir değilim, ancak Sen affetmeye ve yok etmeye Kadir'sin. Hepsine tövbe ettim Ya Rabbi Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullah.
Bu negatif sirayetlerin, benim ve benden sonra gelecek zürriyetimin hayatlarında oluşturduğu tüm hastalıkların, sıkıntıların ve imtihanların; Senin "Şâfi" isminle şifalanmasını, "Müb-dil" isminle hayra tebdil edilmesini (dönüştürülmesini) en hayırlısının en kolayı ile Yüce Zatından talep ediyorum.
Şimdi; kendimi, benliğimi, ruhumu ve zerrelerimi Senin mutlak iradene teslim ederek özgürleştiriyorum. Üzerimde taşıdığım ve bana ait olmayan, tevhid inancıma zarar veren tüm ağır yükleri Senin dergâhına bırakıyorum. Bu anki teslimiyet, itminan ve huzur halini; imanımın bir şahidi olarak tüm hücrelerime, aklıma ve kalbime nakşetmeni talep ediyorum. Beni olduğum gibi, aciz bir kulun olarak kabul et ve sevginle kuşat Allah’ım.
Rahatlamayı, hafiflemeyi, huzuru ve Senin rızanı; bedenimde, benliğimde ve ruhumda derinlemesine hissetmeyi nasip eyle. Bu tövbemi Nasuh tövbesi eyle.
Evvelinden ahirine, tüm zerrelerimle ilmin adedince tövbe ettim ya Rabbi! Estağfirullâhe'l-'azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hû, el-Hayye'l-Kayyûm ve etûbu ileyh.
Âmin. Ve sallallahu alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim.
|