Alıntı:
HavasMuhasibi Nickli Üyeden Alıntı
"ben mutevatir olmayan her seyde biraz daha dikkatli okunmasından yanayim" buna sonuna kadar katılırım. Ahad hadislerden hüküm çıkarırken dikkatli olunmalıdır. Ancak ince bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim, ahad hadislerde metin olduğu gibi alınır ve hükmedilirken asla mana değiştirilmez. Şarap şuruba dönmez. Çünkü şrb harfleri yoktur hadiste. Olmayan bir şeyi ekleyemeyiz. Hmr vardır. Dolayısıyla farklı manaya gelebilecek şurup denemez. Oradaki dikkat ve şüphe hükümde olmalıdır, manada değil.
Burada küçük bir kavram düzeltmesi de yapayım, imtihan derken Efendimiz Aleyhisselamın sütü seçmesi tereddüt edebileceği bir sınanma değildir. Haşa böyle anlaşılmasın. Aslında bu yaşanan sahne ümmet için temsili bir imtihan sahnesi değil midir? Hepimiz yaşarız süt ve şarap sahnesini. Buradaki mesajı iyi anlamak lazım diye düşünüyorum.
|
gecelerin camilerde kutlanmasi hakkinda soru sordum, orayi gecistiriyorsun,
yine soruyorum
kadir gecesi haricinde , diger gecelerin camilerde selalar verilerek mevlutler naatler okunarak kuran tilavetleti yaparak, o geceye ait özel dualar edilerek topmuca yapulan kutlamalar bidat mi? bidat değil mi?