Alıntı:
Selcuk1 Nickli Üyeden Alıntı
Kur'an'a hades gibi cünüplük, abdestsizlik ve benzeri her türlü pisliklerden temizlenmiş olanlardan başkasının el sürmesi uygun değildir.
Ruhul beyan tefsiri vakia suresi 79.ayet
|
Hocam kime göre neye göre uygun değildir. Bu sorulardaki maksadım Kur-an'ı Kerim'e isteyen istediği gibi dokunsun değil. Yanlış anlaşılmasın sakın. En üst seviyede saygı gösterilsin, kesinlikle bu tartışmaya bile kapalı. Allah'ın kelamından bahsediyoruz elbette saygı göstererek okunsun dokunulsun. Ama abdestsiz dokunulmaz dendiği anda ki bizlere yıllarca böyle söylendi ve evlerimizde duvarda annelerimizin işlediği el işi kablarda asılı durdu. Aman dokunma aman elleme denilerek büyüdük sonuç nesil olarak ortada. Neyse bu konu farklı bir konu ama benim maksadım genel geçer ifadelerden ziyade bahsettiğim ayetlerin farklı tefsirleri ile oluşturduğu kafa karışıklığını dağıtmaya bir nebze olsun fayda sağlamak. En doğrusunu Rabb'im bilir.
Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Saygıdan dolayı Kur'an'ı Kerim'e abdestli dokunmak sonradan uygulanmaya başladı.
|
Evet saygıyı kabul ederim anlayabilirim de. Ancak insanoğlu yapısı gereği okuyup anladığı kalben sevdiğine ve benimsediğine saygı gösterir. Birileri öyle yapıyor diye saygı gösterilene bu dayatma çoğu zaman zıtlaşmaya yol açıyor.