Alıntı:
Mubinn Nickli Üyeden Alıntı
Bence siz Kur'an'ı Kerim'i tam olarak anlayamamışsiniz. Mutlak yaraticinin sistemi kesinlikte tam olarak böyle işliyor aslında. Bahsettiğiniz kitapların orijinallerini bulmak oldukça zor. Bir çoğunun içeriği değiştirilmiş hatta orjinalinde bile boşluklar olduğu söyleniyor ki işinin ehli tamamlasin. Bazen o mertebelere çıkmadan böyle kitapları okumakta yanlış.
Sizin düştüğünüz yanılgıya şuan ülkenin %95 i dusmus durumda ki sırf dinden uzaklaşmak için kendilerine güzel bir kılıf oluyor. İnsana insan gerek, Allah CC. Ye kul gerek. En doğru as olan Kur'an-ı Kerim de tarif edilendir. İnsan nefsidir. Ölmeden nefsini öldüren kaç kişi var? Vaktiyle peygamberler dahi çeşitli hatalara düşmüş, ahir zamanda bizler mi dusmeyecegiz? Musa yanlışlıkla da olsa bir cana kiymasaydi Rabbim senden gelecen olan her hayra muhtacım diye bir dua yükselir miydi? O imdadin yüzü suyu hürmetine ahir zaman kulları sıkıştığında aynı duayi edip Rabbinden bir rahman beklemiyor mu ? Tıpkı sırlar dünyası gibi mucize yaşayan yok mu çektiği zikirden, belki de canı gönülden okuduğu bir ayette? Rabbe kul gerek, mümin olabilmek gerek..
|
Güzel kardeşim niyetinin halis olduğunu görüyorum ama verdiğin Hz. Musa örneği ile benim anlattığım şeyi nasıl teyit ettiğinin farkında değilsin.
Hz. Musa o kazayı yapıp Rabbim sana muhtacım dediğinde gökten bir el inip onu sarayına geri götürmedi, ya da cebine bir tılsım koyup artık her şey yolund demedi. Tam tersine; o duadan sonra yollara düştü, aç kaldı, korktu, yıllarca bir başkasının yanında çobanlık yaptı, emek verdi, ter döktü. Yani bedel ödedi. O dua, ona oturduğu yerde mucize getirmedi; ona yürüyeceği o zorlu yolda dayanma gücü verdi. Benim itirazım duaya değil; duayı hareketsizliğin kılıfı yapan zihniyete.
Bana Kur'an'ı anlamamışsındemişsin. Ben Kur'an'ı insanı harekete geçiren, akletmeye zorlayan, 'insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır diyen bir hayat rehberi olarak anladım. Onu bir dilek kutusu veyasihirli değnek olarak görenler asıl anlamayanlardır.
Ülkenin %95'i dinden kaçmak için kılıf arıyor' tespitin ise çok büyük bir haksızlık. İnsanlar Yaradan'dan kaçmıyor insanlar, dini sadece şekilciliğe, gizeme, sırra ve menfaate indirgeyen, aklı devre dışı bırakan anlatıdan kaçıyor. Biz insana insan gerek derken, Yaradan'ı inkar etmiyoruz Yaradan'ın yeryüzündeki halifesi olan insanın, sorumluluğunu hatırlatıyoruz.
Ölmeden önce ölmek konusuna gelince... Bunu kitaplardan okumak başkadır, hayatın sillesini yiyip egon tuzla buz olduğunda yaşamak başkadır. Ben o ölümü, Havas kitaplarının tozlu sayfalarında değil, hayatın en acı gerçekleriyle yüzleştiğimde tattım.
Rabbe elbette kul gerek. Ama Rab ne dediğini bilmeyen, mucize bekleyen, pasif bir kul değil iradesini kullanan, ter döken ve sebeplere sarılan şuurlu bir kul ister. Sırlar Dünyası bitti, burası Gerçekler Dünyası.