Alıntı:
Ero1 Nickli Üyeden Alıntı
Güzel kardeşim niyetinin halis olduğunu görüyorum ama verdiğin Hz. Musa örneği ile benim anlattığım şeyi nasıl teyit ettiğinin farkında değilsin.
Hz. Musa o kazayı yapıp Rabbim sana muhtacım dediğinde gökten bir el inip onu sarayına geri götürmedi, ya da cebine bir tılsım koyup artık her şey yolund demedi. Tam tersine; o duadan sonra yollara düştü, aç kaldı, korktu, yıllarca bir başkasının yanında çobanlık yaptı, emek verdi, ter döktü. Yani bedel ödedi. O dua, ona oturduğu yerde mucize getirmedi; ona yürüyeceği o zorlu yolda dayanma gücü verdi. Benim itirazım duaya değil; duayı hareketsizliğin kılıfı yapan zihniyete.
Bana Kur'an'ı anlamamışsındemişsin. Ben Kur'an'ı insanı harekete geçiren, akletmeye zorlayan, 'insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır diyen bir hayat rehberi olarak anladım. Onu bir dilek kutusu veyasihirli değnek olarak görenler asıl anlamayanlardır.
Ülkenin %95'i dinden kaçmak için kılıf arıyor' tespitin ise çok büyük bir haksızlık. İnsanlar Yaradan'dan kaçmıyor insanlar, dini sadece şekilciliğe, gizeme, sırra ve menfaate indirgeyen, aklı devre dışı bırakan anlatıdan kaçıyor. Biz insana insan gerek derken, Yaradan'ı inkar etmiyoruz Yaradan'ın yeryüzündeki halifesi olan insanın, sorumluluğunu hatırlatıyoruz.
Ölmeden önce ölmek konusuna gelince... Bunu kitaplardan okumak başkadır, hayatın sillesini yiyip egon tuzla buz olduğunda yaşamak başkadır. Ben o ölümü, Havas kitaplarının tozlu sayfalarında değil, hayatın en acı gerçekleriyle yüzleştiğimde tattım.
Rabbe elbette kul gerek. Ama Rab ne dediğini bilmeyen, mucize bekleyen, pasif bir kul değil iradesini kullanan, ter döken ve sebeplere sarılan şuurlu bir kul ister. Sırlar Dünyası bitti, burası Gerçekler Dünyası.
|
Bazı söylemleriniz var: " içimde şüphe tohumlari yeşerdi, bize anlatılan din ile yaşanan aynı değil. Sen iyi ol Allah bir mucizesini gösterir. Kitapları okudum inceledim hatmettim hiçbir şey olmadı" gibi. Ben bu tarz ifadelerinize karşılık söyledim. Eğer size anlatılanlar mülk/ vakıa suresini oku hiç calismana bile gerek yok para yağacak ustune. Benzeri tarzda şeyler ise zaten buna inanmak başta hata. Her kulu çabasına bağlı kıldık.. kelamina terstir. Eğer kisi iyi olursa Allah elbet mucizesini gösterir. Zira tevekkül denilen şey tam olarak burda başlar. Kişi her şeye rağmen doğru yolda giderse Allah elbet ummadık yerden kapı açar. Buna binlerce kişi şahit olduk. Havas kitaplarina gelince muhtemelen hatalı eksiktir. Çünkü herkesin eline geçsin istenilmez. Heves edenlerin genelde sonu hüsran oluyor. Tılsım yazmak öyle kolay değil.. Alt yapı icazet olmadan çok zor. Bir de orijinal kitabı bulmak mesele. Büyük ihtimal sizdeki hatalıdır. Çünkü özel olarak saklanan şeyler.
Hz Musa meselesinde ise zaten Hz Musa yol yürüdükten sonra perişan, aç halde iken bu duayı etti. Mucize olarak Şuayip peygamberin yanında huzur buldu. Evi yoktu evi oldu, ailesi oldu. Allah hemen saraya koymadı, Ona çok daha iyisini verdi. Bundan ala mucize mi olur? Mucize dediğimiz şey saraya isinlanmak değil, önüne bir kapı açılması, bir fırsatın önüne düşmesidir. Tüm bu nedenlerden dolayı Kur'an-ı tam olarak anlayamamışsiniz dedim.
Kişiler çabasız gaypten bir şey beklerse bu kulun hatasıdır. Allah böyle bir şeyi emretmiyor. Ama bir çok insan bu kişiler böyleyse deyip dinden uzaklaşıyor. Ya da sizin gibi şüpheye düşüyor.. anlatılan ve yaşanılan farklı olabilir. Yaşayan kullardir çünkü hatalarla doludur. Anlayan ise Allah CC dir. En iyi bilendir. O yüzden şüpheye yer yoktur.
Ayrıca başta yazdığınız yazinile şimdi yazdığınız çaba/ mucize meselesi biraz bağlantısız kaldı..