Alıntı:
HavasMuhasibi Nickli Üyeden Alıntı
Esasında ana sorunu tespit etmişsiniz kardeşim. Derdi veren ile dermanı verecek olan aynı makamdır. Dinimizde eşinizin tavrının adı Teşekki olarak addedilmiştir. Teşekki, acziyyeti pazarlamak ve sizin de belirttiğiniz gibi sürekli şikayette bulunmaktır ve İslam ahlakına uygun bir davranış değildir.
Konuyla ilgili Rasulullah Efendimiz Aleyhisselam uyarmıştır, "Kim insanlardan istemekten sakınırsa, Allah onu aziz kılar." Bu zenginlik vaadinden ziyade omurgalı olma vaadidir. Rızkı veren insanlar değil Allah'tır. Halini insanlara arz ederek rızkını onlardan bekler hale gelmek Allah muhafaza gizli bir şirke de dönüşebilir.
Keza şükretmek, Allah'ın verdiklerine de vermediklerine de şükretmek ve bu şükre bir de tevekkülü eklemek çok kıymetli kardeşim. Kuranımızda gerek İbrahim suresinde, gerekse Taha suresinde ve diğer bir çok ayette Rabbimiz bunları bize buyurur.
Allah'ın rızası niyyetiyle Ya Gani, Ya Muğni esmalarını okumanız ve Efendimizin Hazreti Ali'ye öğrettiği aşağıdaki duayı da mümkünse hem eşiniz hem de siz okuyunuz;
اَللّٰهُمَّ اكْفِنِى بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَاغْنِنِى بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ
Allah'ım, bana helal rızık nasip ederek beni haramlardan koru! Lutfunla beni Senden başkasına muhtaç etme!
İnşaAllah, bu dua ve zikirlerin hürmetine eşiniz izzetine kavuşur, kötü huylarını bırakır ve mesut şekilde yuvanızda yaşamaya devam edersiniz. Amin.
|
Çok çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun yorumunuz içimi ferahlattı.
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
küçüklükten beri bazı alışkanlıklar edinen kimseyi o halinden çevirmek çok zordur, ayrıca dua değişimi kabul eden kimse için etkikidir, misal çay bana zararlı diyen bunu kendine şiar edinen bir kişiye dua ederek çay içiremezsin,
şuda varki bazı insanlar vardır bir besmele ile insandaki tüm alışkanlıkları tüm kötü huyları ortadan kaldırır da, işte biz o insan değiliz bizim ağzımız o ağız değil
bu sebeple ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan....
|
Hocam evliliğimizin yıkılmaması hürmetine Allah sesimi duyacak diye umuyorum. Aynı zamanda onun iyiliği için istiyorum.