Merhabâ cânlar

Hepinize iyi günler,kolay gelsin

Bakara sûresinin 255. âyetinde(Âyet Kursîde) ''مَنْ ذَا الَّذ۪ي يَشْفَعُ عِنْدَهُٓ اِلَّا بِاِذْنِه۪ۜ/İzni olmadıkça onun yanında şefâ'ata kalkışacak olan kimdir?'' denir.Kirâ'at ettiğini fehm ede bilen bir dimâğ ''Şefâ'at'' mefhûmunun hakk olduğunu bile bilir.''Şefâ'at'' mefhûmu Kurânda olduğu gibi Ehli Beytte de,'ahâdîste de vardır.Meselâ;Hazret 'İmâm Muhammed Mehdî ile Şeyh Kuleynînin ortak çalışması olan ''El-Usûl Min El-Kâfî''de kim şu hadîste ''Şefâ'at'' mefhûmu kullanılmıştır:''Hazret Ebû Ca'fer 'İmâm Muhammed Bâkir('Aleyhi's-selâm) buyurdular kim:'Resûlullâh(Sallallâhu 'aleyhi ve âlih) şuyla buyurmuşlardır:'Kim,peygâmberlerin yaşamına benzer bir yaşam yaşamak,şehîdlerin ölümüne benzer bir ölüm ile ölmek ve Rahmânın diktiği cennette ikâmet etmek
istiyor ise,'Alîyi velî edinsin,'Alînin sevenine yardımcı olsun ve ondan sonra
gelen 'imâmlara uysun.Çün kim onlar benim zurriyetimdirler.Benim yaratıldığım balçıktan yaratılmışlardır.Allâhım!Benim anlayışımı ve 'ilmimi onlara bağışla!Yazıklar olsun,ummetimden onlara karşı çıkanlara!Allâhım!Onlara karşı çıkanları benim 'Şefâ'atım'a erdirme.''.Türkiyada kim sosyal kültür ''Bilgi Biliminin(Epistemolojinin)'' yönetmediği ve yönlendirmediği bir sosyal kültür olduğundan ötürü bu sosyal kültürün konuşanları ucuzca konuşurlar.''Şefâ'at''a ''Torpil'' diye bilecek denli düşük,düşmüş bir ağız,bir dil kâle alınmamalıdır.Nifâk üzerinden küfür ehli olmuş bir kimisenin ne dediğinin hîç bir değeri ve önemi yoktur cânlar

Saygılar,sevgiler

Allâh eyvallâh!Hakk eyvallâh!