Alıntı:
aczbirkul Nickli Üyeden Alıntı
Hocalarım abilerim Cümleten Selamun Aleyküm, gerek tasavvufta gerek manevi düzergahta bu yolda olanların kaza namazlarının olmaması kazalarını ödemesi gerektiğini öğrendim doğrusu bilincinde idim lakin misal vermekte gerekir ise 6-7 yıllık Kaza Namazları nasıl kılınır hesabı nasıl olur ne düzene göre kılınır ve tamamlanır bilmiyorum, bana bu konuda yardımcı olucak var mıdır inşallah, Mevlam kabul etsin 
|
namaz kılmak nefse ağır gelen bir ibadettir, o yüzden 5 vakit namaz kılma oranı ülkenin nüfusuna göre çok düşük bir seviyededir, yapılan araştırmalarda nüfusun% 8 inin 5 vakit namaz kıldığı hesaplanıyor,
hal böyleyken kaza namazı borcu olan kişilere kısa zamanda her namazın arkasından yüksek adette kaza kıl demek o kişiye kısa bir süre sonra yılgınlık bıkkınlık getirir, bu bir çok kez tecrübe edilmiştir, bu durumda olan kişilerin namazı tamamen terk ettikleri görülmüştür,
bu durumda Hanifi isen 5 vakit namazın arkasından seni bıktırmayacak oranda kaza kılman şafi isen kaza borcu olanın sünnet kılamadığı için sünnet yerine kazaya ağırlık vermen devamlılık açısından daha elzemdir