Bazı ulemanın şahsi görüşleri ve fikirlerini bir mezhebin görüşü gibi takdim etmek ahmaklıktır. Bizim kendi kitaplarımızda örneğin Müslim, Buhari ve diğerlerinde bunun 10 katı (inanmayan bir göz gezdirsin) sahte, uydurma, hint filmlerinin ötesi hadis ve rivayetler bulunuyor. Hz Peygamber aşağılanıyor hatta Hz Ömer ve Hz Ebubekir daha üstün takdim ediliyor. Ben bu konuları yakından, derinden araştırmış biriyim. Caferi şiiler İmamiyeni ilah olarak kabul etmez ve kabul edenleri dinden çıkmış bilir ve bunu 4 esas kitapları ve akidelerinin temeli bilirler.
Sorun ne biliyormusunuz kardeşler? Biz ehli sunnet alimi hata yapsa bile onu savnunuruz, bir kılıf uydurup onu düşdüğü durumdan niyetini bilmeden kurtarmaya çalışırız fakat konu Şii kardeşler olunca adeta en katı düşman görmüş biri gibi en sert acımasızca saldırıya geçiyoruz. Kendimize soralım bu adeletmi? Bumu gerçeklik? Bırak hristiyana tavrı, Allahın dinsiz imansız ateyistine bile fazla sert çıkmayız ama özümüzden olanı yıkıp gömmeyi kahramanlık zann ederiz. Adınıda "dini savunma" koyarız. Aslında savunduğumuz din değil, kendi egomuz. Mesele din olsaydı gün içinde 50 kere akurallarını ayak altına aldığımız Kurani kerime içten saygı duyar ve kafamızı aşağı eğip uygulamaya çalışırdık.
Çok gördük minberlerde, ortamlarda havalı konuşalar yapıp, gizlinde milletin namusunu lekeleyenleri. Din adına alçaklıklar yapanları.
Sözün özü her kes kendine baksın, kendi kusurları ile meşğul olsun.
İnsanlık önemli