Alıntı:
Vakia Nickli Üyeden Alıntı
Konuyu açan kişi babasından zulüm gördüğünü yazmış. Ne yapıyor ne yaşanıyor bilmediğim için ben babasından kişiye gelecek zulmü engelleyecek terkib uygulama verdim.
Normal bu niyet için ip düğümlemek ceza için daha etkili olur. Ama arada ne geçtiğini bilmediğim için bala oku dedim.
Okuyacağı hadisin bereketi gelecek olan zararın önüne geçer niyetide yönlendirir yön verir.
Madem size doğru gelmedi ki benden üstünsünüz yanlış diyorsanız ısrarada gerek yok.
O zaman gitsin ihlas okusun.
İhlasla yapsın uygulamayı.
Yapacak bir şey yok deyip yüz üstü bırakmakdan iyidir. Bu konuyu konuyu açan çaresizdir canına tak etmiştir o sebeplede dayanamayıp sizlere akıl danışmak istemiştir. Şimdi buna yapılacak bir şey yok deyipte hayal kırıklığına uğratmakmı iyidir yoksa bir tavsiye verip kararı yüce Allaha bırakmakmı? Ben bu hadiste islah edici bir dua görüyorum Allah’ın yardımını talep eden.
|
yanlış tavsiye veriyorsun, olmayacak tavsiye veriyorsun, okuma amacı çok farklı olan bir duayın, o kişiye çareymiş gibi veriyorsun, böyle yapmaktansa hiç konuşmamak daha doğrudur, bu konuda yapacak şey Allah babana Hidayet versin diye dua et demektir