Alıntı:
FinanceandTrade Nickli Üyeden Alıntı
Komşumuzun kedisi var. Ben onu çok seviyorum o da beni seviyor. Beraber uyuyoruz, yanımda yatarken mırıldanıyor. Yanımdan ayrılmıyor. Bazen yüzümü elimi yaladığı da oluyor. Bazen kendi evinden kaçıp bizim evin kapısına geliyor. Sokak kedileri de öyle, yanıma gelip kendilerini sevdiriyorlar. Sizce bunun sırrı nedir? Kediler mübarek hayvanlar olduğu için merak ettim.
|
Kedilerin bazı insanlara karşı daha hızlı ünsiyet göstermesi çoğu zaman zannedildiği gibi gizli bir hususiyetten ziyade, hayvanın hissettiği emniyet ve sükûnetle ilgilidir. Kediler fıtratları gereği gerginliği, sertliği ve huzuru çok hızlı ayırt edebilen hayvanlardır. Yanında rahatça uyuması, mırıldanması ve teması artırması, seni tehdit unsuru görmediğini ve bulunduğu ortamda kendini güvende hissettiğini gösterir.
İslâm geleneğinde kedilere karşı merhametli bir yaklaşım olduğu da malumdur. Nitekim Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) kedilere karşı şefkatli tavrı kaynaklarda zikredilir. Ancak burada ölçüyü kaçırmadan şunu söylemek daha isabetlidir: Bu hâli doğrudan manevî bir işaretten ziyade, kulun hâlindeki yumuşaklığın ve hayvana geçen güven duygusunun bir neticesi olarak okumak daha ihtiyatlıdır.