Alıntı:
Gregor Samsa Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm değerli hocalarım abilerim ablalarım kardeşlerim. Benim sorunum aşırı iştahlı olmam özellikle geceleri canım sürekli bir şeyler yemek istiyor, hatta stresli olursam veya duygusal olarak çökük bir durumdaysam yemeklerle bunu geçiştiriyorum. Doktorlar diyetisyenler buna çözüm olmadı. Metafiziksel, havas veya bitkisel bir çözüm arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum, hayırlı ramazanlar.. 
|
Sadece can sıkıntısından ve yemeğin yerine başka bir şey koyamamaktan oluyor genelde. Gündüz örgü, yapboz gibi el oyalayıcı bir şeyler yapmak; yiyeceklerin olduğu ortamdan uzaklaşmak faydalı olur sanırım. Geceye bir şey diyemem, uyku ilaçlarının bazısı bağımlılık yapabilir. Tanıdığım diyabetli bir teyze yatmadan önce süzme yoğurt sürülmüş bir dilim ekmek yiyordu. Yemezse gece acıkıyordu.
Basit antidepresanlar çok faydalı oluyor. Beyin kimyasını değiştirip serotoninin geri alımını engellediğinden kişi mutlu olup buzdolabından uzak duruyor. Ben bunu annem anksiyete için antidepresan kullandığında fark etmiştim.