allah razı olsun güzel bi konuya parmak basmışın,,sizinde dediginiz gibi talip ve işi bilen insanların sessiz kalışı bu ilme zarar verdigi gibi ,,,parada acayip zarar vermiş bu ilme ,osmanlının son döneminden başlamış hele günümüzde para için bu ilim cahillerin elinde çoçuk uyuncagı olmuş...bu ilim 900 yılından 1900 yılına kadar altın cagını yaşamış...ben bir kaç misal vereyim osmanlı dönemi bi el yazma enam şerifin aynı kitabın tam 8,10 versiyonunu gördüm yani aslını taklid edip para için aynı kitap aslını bozarak ,kendinin gibi yazılmış ve satılmış..bu sitede rahmetli sin hocanın vefk kısmında bi mühürü var ,,bu mührü ben temizledim aslını yaptım buraya attım bide nette pinterest diye bi siteye attım ..ordan bi pakistanlı kendinin gibi üzerine reklam koyup feyse atmış sizin için yaptım diye altına yazmış...yani para bu ilme acayip zarar vermiş,,sessiz kalan işi bilenlerde acayip zarar verdi...bu sitede vefk kısmında cin suresi vefki diye bi vefk var ,,o vefke işi bilen kimse kardeşim bu vefk yanlış dememiş...talip kısmına gelince adam ne arapçası var ne kuran okumayı biliyor ne harfleri tanıyor yani hiç bi bilgisi yok ama vefk yazmak istiyor...bu yaptıkları bu ilme hakarettir bu ilmi hafife almaktır...yani daha yazılacak çok şey var benim aklıma bunlar geldi......
|