17.03.26, 21:07
|
 |
Daimi Üye
|
|
Forum Puanı: 432
Etiketlendiği Mesaj: 91 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
HâmûŞî Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim, bu hâlde iken karar verilmez. Sen şu an kızı değil, yıllardır içinde taşıdığın hatırayı da düşünüyorsun. Eski sevgi, yarım kalmışlık, yalnızlık duygusu ve artık yuva kurma arzusu birbirine karışmış. Böyle olunca insan karşısındaki kişiyi değil, zihninde büyüttüğü ihtimali sevmeye başlar. Bu sebeple önce şu hakikati kabul etmen gerekir: Senin şu an muhtaç olduğun şey, hayal büyütmek değil; sakin ve helâl bir şekilde gerçeği öğrenmektir. “Beni hâlâ seviyor mu, hayatında biri var mı, ister mi?” bunların cevabı senin tahmininle değil, sahih bir yoklamayla anlaşılır.
Madem niyetin ciddidir, o hâlde yol da ciddi olmalıdır. Sosyal medya peşine düşmek, gizli gizli yoklamak, kendi içinde ihtimal kurup tüketmek sana bir şey kazandırmaz. En doğru yol, güvenilir bir kadın büyüğün yahut ailece tanınan edepli bir aracı vasıtasıyla evlilik niyetini yoklatmaktır. İsterse yol açılır, istemezse mesele kapanır. Yuva aramak haktır, sevmek de insana mahsustur; fakat bir kuldan gelecek cevabı, kendi varlığının sonu gibi görmek ne aşktır ne vakar. Önce bunu kalbinden söküp at. Sonra istihare değil, önce istişare ve sahih adım gelsin. Hakikati öğrenmeden kendini yemeyi bırak. Çünkü seni yoran şey henüz red değil; belirsizliği büyütmen.
|
Çok doğru söylüyorsunuz.
Ben galiba hatıralara bağlanmışım.
Sanırım tek yol annemin arayıp niyetimizi bildirmesi. Ama çok korkuyorum. Ya sevdiği varsa?
|