Alıntı:
Horasan Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkür ederim hocam ben biraz itirazcı ve inat etmemin sebebi cidden bu mistik işleri öğrenmek ve dinimce uygulamaktı fakat böyle bir engel çıkıncı biraz üzüldüm inşAllah bir gün o şerefe nail oluruz hayırlı ramazanlar hocam.
Hocam peki bu ilimler öyle her medresede öğretilen tarzda işler mi yani yarın bir medreseye gitsem bana havas ilmini öğretin dersem daha mı iyi olur siz icazeti ve eğitimi nerde aldınız bunu sorması ayıp mı bilmiyorum ama bu işe girmiş birinin yolunu merak ediyorum açıkcası saygılar
|
İlimli gibi yazmışım ama ilmim yok. Sadece, yıllardır etrafımda gördüğüm tanıdığım insanlardan yola çıkarak söylüyorum. Yanlış anlaşılmasın ilme yabancı değilim, doğrulanmış bilgilerdir. Hatalı mesajları da zaten hocalar gördükçe düzeltirler.
Bahsedilen zahir ilimler; havas ilmi dışında yani imanı sağlamlaştırmak için, tefsir, hadis, fıkıh ve akaid gibi temel dini ilimlerdir. Medrese eğitimi denilen de tam bunu vermektedir.
Havas eğitimi ile hiçbir ilgisi yoktur oranın. İlimden önce oradan geçmenin tavsiye edilmesinin sebebi ilim içinde şeytanın iman açısından sürekli vesvese ile doğru yoldan çıkarmaya zorlamasından dolayıdır.
Çünkü iki ucu keskin bıçaktır, büyücü olman bir geceye bakar.
Ama gizli olandan önce açık olanı öğrenirsek daha kolay yol katedilebilir.
Hocaların dediği gibi bütün olay o mürşidi bulmaktadır. Gerisi aldatmacadır, kitaptan veya araştırarak bu ilime adım atmak insanın felaketidir.
Başta herkes direkt girmek ister yarım yamalak imanıyla ama böyle olmadığı sonradan anlaşılmaktadır.
İlim hikayelerini öğrenmek bile kolay değildir bunun için bile insanlar yıllardır burada hocaların her mesajından bir şeyler kapmaya çalışır, uzun uzun bir şey anlatmaya kimsenin vakti kalmıyor bu ilimde.
İcazet ve ilim bu yolda ilerlemiş birisinden alınmalıdır, hocan sağlam değilse sen de tehlikedesindir...